onsdag 12 augusti 2009

Kudde

Jag har länge sett framför mig hur hela familjen sitter på sköna puffar framför en sprakande brasa. Allt från enkla skandinaviska till mustigt orientaliska har stått uppskrivna på önskelistan utan att jag kommit till skott. Dagens pyssel resulterade i en trasmattekudde. Fiiin sa Karla, hmm sa jag. Nej, den blev inte riktigt som jag tänkt mig, sy i trasmatta var ett rent h....vete. Katarina Widegrens kuddar för Hemslöjden i Jämtland inspirerar. Gillar hennes små "lappar" som sticker ut på sidorna.

Nåja, nu har jag iallafall en idé, det gäller bara att förfina den. Fortsättning följer ;)

6 kommentarer:

 1. Jag håller med din dotter. Trasmattor i olika former - väskor och kuddar känns hot, hot, hot :) Jag förstår dock att det inte är det allra enklaste att sy. Jag ser fram emot produktutvecklingen! Heja!

  SvaraRadera
 2. Jag instämmer i hejaropen - det ser jättefint ut!

  SvaraRadera
 3. Japp, jag håller med Karla!
  Den ser supermysig & fin ut!

  Fast jag kan tänka mig att det var svårt att sy i trasmatta! Kommer du på bra tips får du gärna förmedla :)

  Fiiiiiin!!!!

  SvaraRadera
 4. Fiiin säger jag med! Väldigt läckert faktiskt!

  Lisa

  SvaraRadera
 5. Farmor i Älvsjö13 augusti 2009 kl. 18:05

  Jag håller med Dig Karla - fiiiin! Fast, som vanligt tar jag gärna både Dig och kudden..

  SvaraRadera
 6. Jag är med i kören av hejarop! Jättefin kudde!
  Gillar detaljerna :)

  TIPS;
  Jag har sytt kuddar av Ikeas mjuka, billiga små mattor - de som man kan fynda för 19 kr/st. Den stora Ikea innerkudden passar perfekt.
  Jag la bara mattan runt om och nålade så att jag hade rätt mått. (Fransen blir synlig på kudden, men det är snyggt tycker jag). Plockade ur kudden. Sydde sedan ihop från rätsidan - då blir det inte så tjockt och knöligt. Sen måste innerkudden i och då gick inte sida nummer två att hantera med maskinen. Jag sydde ihop förhand, men det var helt ok.

  /Pernilla

  SvaraRadera