fredag 21 augusti 2009

Sommarens bästa

Nu när första vardagsveckan snart är slut börjar det bli dags att summera sommaren. Hur var den egentligen? Vad var bäst? Skönast? Roligast?
Godast var utan tvekan pumpakärnor och solroskärnor rostade i vitlök och flingsalt. Passar som topping på allt, oslagbart att blanda i sallader. Detta är ett strössel som följt oss sedan början av sommaren och som fortfarande håller i sig! Sköna Hem tipsar om en söt variant på samma tema, som får bli dagens lördagsgodis.
Sommarens hallelujamoment var min födelsedagsmiddag tillsammans med familjen. Augustimörker, levande ljus, god mat och ett salt hav på armlängds avstånd gjorde detta till en oförglömlig kväll.


Mest läsvärd i sommar måste bli All colours of darkness av Peter Robinson. I min hög med den ena boken sämre än den andra sticker denna ut som en välskriven brittisk deckare med kommisarie Banks som sympatisk brottsbekämpare. I höst ska jag försöka ta tag i mitt läsande och skaffa hem böcker som inte bara duger som tidsfördriv!

Blötast var Karla och Flora. Karla som förra sommaren tyckte att det var otäckt att bada i havet har nu förvandlats till ett riktigt blötdjur och hoppar i med flytväst på djupt vatten. Flora trivs bäst när hon får sitta och filosofera i baljan. Jag som i sanningens namn är en riktig badkruka kunde inte heller hålla mig från att slänga mig i det salta havet på västkusten - lovely!


Fyndigast var ett par obetydligt använda Bally curlingkängor för 20 kronor på en garageloppis. Jag upprepar: tjugo riksdaler. För ett par år sedan pensionerade jag ett par precis likadana som jag haft varje vinter i över tio år. Snåltarmen i mig har gjort att jag avstått från att köpa ett par nya, må dessa hålla i ytterligare tio år!

5 kommentarer:

 1. Mina curling börjar oxå ge upp & jag ligger nog på ca 10 år på dom oxå, fanns det ett par till, i storelk 38?!... :)

  SvaraRadera
 2. Bally curlingkängor har stått på min önskelista varje vinter i säkert tio år... Kanske blir ett par i år så man kan vara ute och busa i snön med lilltjejen utan att frysa tårna av sig!

  Mysig bild från ditt kalas!

  Söta barn i havet!!!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag säger bara - curlingkängor rocks! Det finns inte bättre skor enligt mig och så tycker jag att de är himla snygga och tidlösa. Har ett par själv, nästan outslitliga bara en dragkedja som behöver bytas den här vintern så är de som nya igen.

  SvaraRadera
 4. Elisabeth: De enda, och de var faktiskt i stl 38, kommer att värma mina fötter i vinter! Lovar att höra av mig om jag ser ett par till någonstans :)

  På vår udde: Även om det är hutlöst mycket pengar för ett par skor så blir det ju inte så mycket om man slår ut det på tio år, och frysa om fötterna, det behöver man aldrig mer.
  Kalaset var precis så mysigt som det ser ut på bilden, och barnen precis så söta ;) Kram

  Idéverkstan: Jag håller med - curlingkängor rocks! Jag är så glad över mina nygamla fyndskor! Byta sula eller blixtlås är ju helt klart värt på ett par så tidlösa skor!

  SvaraRadera
 5. 20 pix! Vilket makalöst fynd! Gratulerar :). Skoj med sommarsammanfattning. Ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera