fredag 28 augusti 2009

När helgen kommer gillar jag

Thank God it´s Friday! Även för en hemmamamma som jag känns fredagen lite extra mysig. Människor man möter är på bra humör, inspirationen till helgens middagsmat dyker plötsligt upp och både jag och barnen är glada över att mannen i huset är hemma ett par dagar.

Resturangfrukost och Formexmässa står på min agenda i morgon, därför tidigt gonatt ikväll (man kan ju alltid försöka ;) Det är bara att hålla tummarna för att min rinniga näsa och ömma hals inte blir värre under natten, jag skulle bli nummer tre i familjen att insjukna i höstens första dagisbacill, blä!

Med några utvalda saker önskar jag er alla en fin fortsättning på fredagskvällen!

Jag, liksom många andra, har hängt på träskotrenden. Ett par svarta låga flätade och ett par röda höga flätade har använts flitigt i sommar. Tyvärr gör sig inget av dem med strumpor i, och att barfotatider snart är ett minne blott är lika säkert som att mitt namn börjar på I ;) Nyheter i Swedish Hasbeens höst och vinterkollektion är "träskor" för kallare väderlek. Även om jag brukar köra på traditionellt (tråkigt?) svarta skor i vanliga fall föll jag handlöst för dessa färgglada Hasbeens. Skulle förmodligen bli coolaste mamman i Uttran med turkosa knee-highs på fötterna ;)

Louise Hederström har formgett brickbordet Minnie May paper för Maze interior. Jag gillar små praktiska möbler, tycker om den dubbla funktionen med bricka och tidskriftshylla. Detta är en liten möbel som jag gärna skulle se vid soffan i TV-rummet.

Marimekko bjuder på en del godbitar bland sina höstnyheter. Jag fastnar för drömlika hästar och Frankinspirerade fåglar och fjärilar. Mustangi och Takaisin Sademetsaan heter mönstren som är formgivna av Aino-Maija Metsola och Anu Luhtanen. Det andra tyget (med det krångliga namnet) vill jag ha som nya kuddfodral till soffan!

7 kommentarer:

 1. Jamen där är den ju! Brickbord inkl. tidningshylla. Jag letade förgäves efter det på Rooms websida (har för mig tidningen jag såg det i sa att det var från Room), tack för en bättre länk!
  Snygg & praktisk, den skulle jag kunna tänka mig.

  SvaraRadera
 2. Go for the tukosa träisarna! Inte för att jag vet något om Uttran men jag är säker på att du skulle vara coolas innom en rätt stor radie!!!
  Ha en toppen kväll!

  SvaraRadera
 3. Brick bordet var verkligen najs och för att itne tala om stövlarna:) me lik!!! Ha en fin vecka Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Intressant med "träskostövlar". Har själv ett par knallröda flätade Hasbeens som jag i stort sett lever i på somrarna. Så det här kanske inte är någon dum idé!

  Kram
  /Johanna

  SvaraRadera
 5. Mrs. b: Va bra att jag kunde hjälpa till med länken. Går man in på Maze hemsida finns en hel del annat snyggt också!

  På vår udde: Jag får se om min mammapenningbudget håller för ett par superpraktiska (not!) turkosa träisar ;)

  Mia: Kul att du gillar!

  Johanna.B: Men där är du ju! Jag trodde att du hade förvunnit från bloggvärlden, länkar genast igen! Kram Ida

  SvaraRadera
 6. Kul att se att en av de få bloggar jag faktiskt kollar på ibland efter pyssel gillar träskostövlarna från företaget jag arbetar för. Dvs Swedish Hasbeens. Klart du skall gå i ett par sådana i höst!

  Mvh Linda

  SvaraRadera