måndag 10 augusti 2009

Fallfrukt

Hårda magar är inget problem hos familjen i Uttran, här mulas det plommon från morgon till kväll ;) Hittills har vi bara plockat fallfrukten som bildar en blå matta under vårt stora plommonträd, men i morgon måste nog frukten på trädet ner om den inte ska bli fågelmat.
mm
Sedan vi kom hem har jag lusläst gamla mattidningar och kokböcker i jakten på goda recept som innehåller plommon. Förutom plommon au naturelle har vi hunnit prova en plommonclafoutis, nästa recept på listan är en hot plommonchutney à la Tre tjejer i köket.
Saltå Kvarn har utökat sitt sortiment med balsamvinäger. En vit, en röd och en Gran Riserva. Vinägern produceras av anrika Casa del Balsamico i Italienska Modena, måste provas!

Två djupa tallrikar är allt jag har, men sedan i juni finns chansen att komplettera dem med kaffekoppar och assietter. Gustavsberg har i sommar återupptagit Stig Lindbergs Prunus. Jag älskar dekoren och välkomnar nyproduktionen som nu även tål maskindisk!

3 kommentarer:

 1. Åh så gott detdär lät!
  Plommonchutney, yummi yummi in the tummie!!!

  Vi är också förtjusta i plomman,
  den kvinnliga sidan av familjen vill säga...
  Boysen äter inte så gärna någon frukt om den inte ligger under knaprigt täcke och serveras med glass eller vaniljsås ;p

  Skönt att vara hemma igen, att få sova i sin egen säng är bäst!

  Återkom med chutneybetyg! :D

  SvaraRadera
 2. Hallå där, nu behöver vi några plommon för magarna. Just de blå på bilden tar vi gärna. Blir det några över och finns det några kvar till helgen? Undrar farmor

  SvaraRadera
 3. Sienneis: Lovar att rapportera när chutneyn är avsmakad, än så länge ligger några hundra "olagade" plommon i kylskåpet och väntar ;)

  Farmor: Vi tar med en påse på lördag!

  SvaraRadera