lördag 15 augusti 2009

Festförberedelser

I kväll är det dags för vår årligt återkommande augustifest. Vi brukar passa på att ha ett kalas i slutet av augusti varje år när alla kommit hem från sina semestrar, men man förhoppningsvis fortfarande kan njuta av sommarväder. Idag verkar vädergudarna vara med oss, jag ska pecis duka borden som står ute på vår nylagda (!) trall.

Jag tänkte dela med mig av en bra idé jag fick igår när jag funderade lite över dukningen. Vi håller på att svämma över av glasburkar här hemma, inte minst av barnmatsburkar. Jag har länge funderat på om man inte skulle kunna återanvända dem på något sätt. Sagt och gjort. Tio väl rengjorda glasburkar, ganska många ljusstumpar, en hel del oanvända stearinljus och lite ljusgjutarmassa från Panduro blev finfina "placeringskort". Nu har jag inte provat tända dem så att jag vet att de brinner fint, men än så länge ser det bra ut ;)


I år kör vi lite fantasilöst på kräfttema. Vi kompletterar kräftorna med hemfiskade krabbor från västkusten och goda tillbehör. Salta skaldjur kräver mycket vatten. Jag har tagit fram våra loppisflaskor i glas som får fungera som vattenkaraffer. Den hemkryddade snapsen hällde jag upp i två mindre karaffer.

Nu återstår bara att duka och piffa till sig lite, sen kan festen börja!

7 kommentarer:

 1. Mmm, fina ljus och fina flaskor. Den festen hade jag gärna besökt :-)
  Här är det regn och åter regn... och ingen fest i sikte.

  SvaraRadera
 2. Hoppas att ni fick en fin fest! Själv stog jag ute i regnet och hejade på kärleken som sprang Midnattsloppet

  Susanne

  SvaraRadera
 3. Karin L: Det hade vi!

  Susanne: Regnet kom såsmåningom till oss också, bordet och festen fick flytta in till glasverandan. Kalaset blev dock lyckat ändå med god mat och trevliga människor!

  SvaraRadera
 4. TAck Ida för en supertrevlig kräftskiva och fest!!! Ett härligt sommarminne att bära med sig när snön ligger vit om taken och bara maken är naken!
  TAck och kram - Therese

  SvaraRadera
 5. Bra idéer!
  Och festen tycks ha blivit lyckad :)
  /Pernilla

  SvaraRadera