onsdag 1 april 2009

Vår i Uttran


Nu är det sommar mamma, sa Karla idag när solen gassade in genom fönsterrutorna. Kanske inte riktigt sommar, men våren är verkligen på starkt intågande. Det enda som påminner om att marken faktiskt var vit bara för några dagar sedan är moroten som ligger kvar på marken där snögubben förut stod. Med våren kommer nya projekt, vissa roligare än andra. Längtar efter att möblera på vår altan som är bredare den här säsongen. Kryddor i krukor, kuddar och filtar, doften av grillat och kaprifol.

Kvällen sammanfattad i fyra bilder. Köksdörren i kvällssol. Tant Flora provar sin nya smäck. Karla kokar välling utstyrd i annan smäck. Nylagda gatstenen.

10 kommentarer:

 1. Så rara bilder!

  Vällingen är mycket viktig även i detta hushåll!

  Härlig to-do lista!

  SvaraRadera
 2. Uja, vi har också en to do-list liknande er, vår inkluderar tapetsering av sovrum ;-)
  Vällingtiden är passerade i vår familj, det sa poff så var barnen 13 och 11 år... Söta döttrar i söta smäckar!

  SvaraRadera
 3. underbara bilder! Är det glasverandan på bilden som ni byggt till?
  Karin L

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder! Gatstenen fick jag bara drömma om i vår ansträngda trädgårdsbudget. Det får bli någonannan gång. Ni har ett mycket vackert hus!

  SvaraRadera
 5. Caroline: Ja, välling på kvällen är ett måste. Karla deklarerade igår att hon skulle sluta med napp, välling och blöja när hon blev stor. Jag frågade när man blev stor och fick svaret - När man börjar skolan. End of discussion.

  Anna E: Detta var en bråkdel av vår to do-lista, och den gällde ändå bara projekt utomhus...Det är bara att acceptera att man inte kommer att hinna allt man tänkt:) Döttrarna är söta som socker och snälla som lamm (nästan hela tiden)

  Karin L: Jag tackar och bugar! Kvällsljuset igår var nästan magiskt och uppmanade till fotografering. Yes, det är glasverandan på bilden vi byggt till. Förutom själva glasverandan fick vi också ett nytt rum i markplan som så småningom ska bli arbetsrum och gästrum.

  Weronica: Hade det inte varit för att gatstenen redan fanns (låg under vår nya utbyggnad) hade nog jag också bara fått drömma om en ny stenlagd uteplats:)

  SvaraRadera
 6. Oj vilka underbara bilder.
  En del är bara under, andra bara bara, och några bara under och åter andra underbart underbaarraaa!

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder! Barn är underbara! :) Fint ni bor, gillar gatstenen.

  Lisa

  SvaraRadera
 8. Anonym: Ha ha, så kan man också säga:)

  Lisa: Ja visst är barn underbara. I morse hade jag dock kunnat byta bort åtminstone ett av dom mot en kopp te och lite lugn och ro;)

  SvaraRadera
 9. Oj så stor Karla är, och brunett också! Jag som mins en liten platinablond filur...

  SvaraRadera
 10. Kerran: Ja, hon växer så det knakar! Håret blir nog lika ljust igen bara solen får lysa lite på det. Kram Ida

  SvaraRadera