onsdag 15 april 2009

Sneak peek: föräldrahemmet


Jag hann inte bo särskilt länge i detta hus innan jag flyttade hemifrån. Huset byggdes till stadens skohandlare i slutet av 20-talet och var ett av de första som hade moderniteter som elektricitet. Jag tycker om att man sparat orginaldetaljer så som dörrar och fönster. Dessutom finns två otroligt vackra rum i fil som delas av med gamla skjutdörrar. Mitt intresse för färg och form kommer till stor del från mitt föräldrahem, här finns precis som hemma hos oss en förkärlek för färgstarka mönstrade textilier och för att blanda gammalt med nytt.

8 kommentarer:

 1. Vilket vackert och harmoniskt hem! Det är nog just mixen av gammalt, klassiskt och nytt och så lite mönster på det, som ger en riktigt hemtrevlig känsla. Kul att se!

  Lisa

  SvaraRadera
 2. Fina bilder!

  Karin L

  SvaraRadera
 3. Nämen, här har jag aldrig varit! Det verkar trevligt.

  SvaraRadera
 4. Fina bilder på ett mycket vackert och personligt hem. Fina orginaldetaljer och en känsla av trevnad. Tack för titten!

  SvaraRadera
 5. Åh så fint! Tapeten i rummet med två soffor är helt underbar! Var har de hittat den?

  SvaraRadera
 6. Lisa, Karin L & Weronica: Mamma och pappa hälsar att dom tycker att det är roligt att ni tycker om deras hem! Dom har sett lite malliga ut sedan igår ;)
  Hemmabloggaren: Kul att du hittat hit, välkommen åter!
  Adina: Tapeten kommer från Duro. Vet ej vad den heter, men visst är den vacker! Vi ska så snart andan faller på tapetsera vår glasveranda med just denna tapet.

  SvaraRadera
 7. Det syns var du får din goda smak ifrån.

  SvaraRadera