onsdag 22 april 2009

Rhubarb darling


När jag lagar mat försöker jag i möjligaste mån att anpassa matsedeln efter årstiden, och av alla årstider är våren min favorit! Späda sparris och morötter, vårlök och färskpotatis kan göra den enklaste middagen till en festmåltid. Eftersom vi är bortresta ganska mycket under sommaren lägger vi odlingsnivån ganska lågt. Några bärbuskar, kryddväxter och så den älskade rabarbern! I söndags gjorde jag paj och kräm av den sista påsen som låg i frysen, men går man ut i trädgården tittar knubbiga rabarberknoppar upp ur jorden. Snart kan vi skörda de första späda stjälkarna. En solig kväll inom en snar framtid vill jag sitta skönt, känna värmen mot huden, läsa en bra bok och smutta på en sån här.

2 kommentarer:

  1. Rabarbern är en riktig favorit för min del! Underbart gott med årets första rabarberpaj, jättefina blad att gjuta av i betong!

    Tack för en fin blogg

    SvaraRadera
  2. Susanne: Bra tips att gjuta i betong. Det blir nog ett fågelbad för min del i år. /Ida

    SvaraRadera