söndag 5 april 2009

Grönska


I går var det underbart vårigt ute. Solen sken från klarblå himmel och det var vindstilla. Plötsligt var alla människor som suttit inne och kurat hela vintern ute, barnen tjoade och cyklade fram och tillbaka på gatan. Med bara armar och solglasögon på näsan började vi ta tag i vår vintersömniga trädgård. Bygget av glasverandan har lämnat efter sig högar av jord, sand och sten som ligger lite här och där på gården. Ett av dagens projekt blev att få bort dessa högar. En del av jorden och sanden kunde användas till att jämna ut vår gräsmatta som på vissa ställen liknar en puckelpist, stenarna fick plats i vår stenkista för dagvattnet. Jag hann även med att rensa en rabatt som nu ser prydlig och fin ut. Belöningen blev fika utomhus i den nya gungsoffan (hammocken).
mmmm
Jag är barnsligt förtjust i vår hammock. När jag var tre-fyra år hade våra grannar en grönblommig hemsk sak som jag bara älskade! Som jag tjatade, dock utan resultat. Nu trettio år senare är jag äntligen ägare till en! Inte särskilt snygg den här heller, men o så mysigt att gunga i takt med fågelkvittret.
mmm
Idag är solen och värmen ett minne blott, regnet hänger tungt i luften och dimman ligger tät. Trädgårdsbestyren får vänta till en annan dag. I väntan på den riktiga grönskan som snart är här tittar jag på det ljuvliga tyget Water Garden från den engelska inredningsfirman Zoffany. Kollektionen innehåller flera olika tyger med stiliserade botaniska mönster. Lovely!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar