söndag 26 april 2009

Helg


Swosh, sa det så var den här helgen slut. Optimismen har lyst i kapp med solen och inga projekt har verkat omöjliga. Nu har dock tiden hunnit ikapp, och jag inser (än en gång) att man faktiskt inte hinner ALLT. Nu är i alla fall Villa Tallås med trädgård på god väg redo att möta sommaren.

De förra ägarna var mycket trädgårdsintresserade och hägnade in ett stort område som skydd mot rådjuren. Där hade dom trädgårdsland och odlade det mesta. Eftersom det inte var något alternativ för oss, funderade vi länge på vad vi skulle göra av "åkern". Vi beslöt oss för att behålla inhägnaden, förra året fräste vi upp kökslandet och planterade gräs i stället. Detta är tänkt att bli ett av våra "gröna" rum med plats för lek och umgänge, en plats framförallt för barnen. Klätterväxter som kaprifol och humle växte redan på delar av hägnet, nu håller vi på att komplettera dem för att förstärka rumskänslan. Idag har sandlådan fyllts med sand och gungställningen har monterats. Lyckan är fullständig, imorgon blir det invigningskalas!Skurpturalt vackra är skryt-trädgårdsredskapen i rostfritt stål från brittiska Joseph Bentley. Jag vet inte om grävandet går lättare med dessa, men de skulle defenitivt pryda sin plats i trädgårdsboden.


I senaste numret av Residence läser jag om världens första ekologiska vodka som lanseras av svenska vinimportföretaget Renbjer & Magnusson. I samband med lanseringen i Tyskland, England och övriga skandinavien kommer man att proklamera för en ekologisk cocktailkultur där även de övriga ingridienserna ska vara EKO. Hjälp har man tagit av Björn Kjellberg, utbildningsansvarig på Grythyttans bartenderskola. Jag gillar att miljötänket nått hela vägen bakom bardisken, en grön grogg tack!
Den klassiska skeppslyktan från Stelton har länge legat på min önskelista. Erik Magnussons tidlösa design från 1982 får gärna ge lite marin touch till vårt hem. Köpte en snikvariant på Åhléns förra året, men det är ju inte riktigt samma sak...

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder och inspiration! Trädgårdredskapen var verkligen något särskilt, kan tänka mig att prislappen är därefter.. Stelton lyktan är vacker, håller helt med. Ja, kul att det kommer mer och mer miljötänk, både här och var. Vi drack ett ekologiskt franskt vin under helgen och det kändes bra att köpa det. Gott var det också :) Roligast av allt - sandlådan och gungan! Vilken lycka för de små. Vi har redan gungan framme, men sandlåda har vi ingen. Kan tänka mig att den skulle bli en succé.

    Lisa

    SvaraRadera
  2. Tror att stor del av svenska befolkningen har jobbat i trädgården i helgen! Steltonlyktan står på vår önskelista oxå men vi vill ha MÅNGA!!

    Ekomat har vi ätit i 10 år (gud vad andra tyckte att vi var skumma då:o)& äntligen är det lätt att hitta både mat, vin mm, nice!

    SvaraRadera