tisdag 7 april 2009

Altanliv

En kulinarisk upplevelse mot en annan, idag byttes pannkakorna ut mot grillad korv:) Efter den långa vintern som varit gör man nästan vad som helst för att få laga och äta mat utomhus, solsken och fågelkvitter är svårslagna kryddor!

För närvarande är altanen endast möblerad med en förvaringslåda för dynor, ett rosa prinsesstält och en grill. Möblerna står fortfarande under ett lager damm och en presenning, och är i stort behov av både slipning och olja. Även dynorna ska förnyas, de ska få en ny kostym bara jag kan bestämma mig för vilket tyg vi ska ha. Jag tror att det lutar mot något av dessa eller kanske detta i den rosa varianten. Det känns inte som någon större idé att lägga ner massa pengar på ett tyg som ändå kommer att bli solblekt ganska snart.

Tanken är att altanen i sommar ska kännas som en förlängd del av vardagsrummet/ glasverandan. Jag vill skapa någon slags launchstämning, altanen ska vara en plats att hänga på vare sig man smuttar på förmiddagskaffet eller fredagsdrinken. Möblerna ska vara låga och sköna, kuddar och mjuka filtar är ett måste (enda problemet med allt lull lull när man bor på nordliga breddgrader är att man måste ha någonstans att förvara det när inte solen skiner). Jag vill ha kryddor i olika krukor som man lätt når från köket eller grillen. För att kunna utnyttja altanen även mitt på dagen när det är som varmast funderar vi på att installera en terassmarkis, kruxet är bara att det finns så få snygga och så väldigt många fula;) Tips mottages gärna!

I morgon drar vi norrut mot is och snö, förhoppningsvis lyser solen på oss där också. Lunch på altanen får bytas mot lunch på isen. Gå på tur med Flora nerbäddad i pulka. Bastubad, påskägg och varm choklad. Håll tummarna att rådjuren inte har ätit upp alla våra tulpaner när vi kommer hem;)

2 kommentarer:

 1. Ja grilla är inte dumt, har inte börjat ännu för i år.
  Utomhustyger till dynor och sådant finns på bla
  http://www.stoffochstil.se/Katalog/Bolig.aspx?group_id=4485

  Trevlig påskhleg i norr! Här i söder (Gbg´) skall det bli jättesoligt & varmt.

  SvaraRadera
 2. Tack för tygtipset! Hittade massor av tyger och mönster jag vill ha! /Ida

  SvaraRadera