onsdag 29 april 2009

På landet

I morgon packar vi bilen och åker iväg till vår lilla sommarstuga. Med tanke på packningen känns det som om vi ska vara borta flera veckor istället för de få dagar det faktiskt handlar om:) Den lilla stugan har tillhört min mans familj sedan 70-talet, men stod tom i femton år innan vi började åka dit för fem-sex år sedan. Första sommaren målade och fixade vi som bara den. Sedan hamnade stugan på undantag ett par år när vi började renovera hus nr.1. Så har lusten och orken gått i vågor beroende på hur hög ambitionsnivån varit hemma. Efter att renoverat nonstop i hus nr. 2 i snart två år känns det roligt att lägga fokus på något annat igen, i helgen ska det spikas veranda och ätas god mat. Som alltid så önskar man sig en hel del piff...

...till exempel gungan som kan gunga döttrarna ända upp bland molnen. Skulle gärna hänga upp den i någon av de gamla ekarna. Jag vill gunga i rottinggungan från danska sika-horsnaes, förslagsvis i ett hörn av glasverandan.En ny vaxduk vill jag ha på bordet som snart kommer att stå rakt på trätrall istället för balanserande på barr och stubbar. Jag gillar prickigt och väljer en i rött och vitt. Frukostfilen vill jag äta i Karin Erikssons vackra skålar som finns att köpa på Cosas. Uttrycket i hennes formgivning är enkelt och raffinerat på samma gång - underbart! Tack Weronica för tipset på denna duktiga formgivare!Sitter gör man en del del på semestern. För närvarande på fula vita plaststolar. Skulle gärna byta ut dem mot läckert röda. Wimbeldon heter stolen från Nola som är fin men dyr! Barnen måste också få något att sitta på. Gillar solstolen med moln från Lekvira. Den klassiska däcksstolen finns i många utföranden och i många prisklasser. Den här budgetvarianten kommer från Ellos och skulle vara fin utanför det röda lilla huset.
mmm
Nu säger jag So Long och God Natt, önskar er alla en fin valborgshelg!

6 kommentarer:

 1. Man får många fina tips av dig. Tack för länken till Lekvira, jag har sett gungan tidigare (i en blogg), älskat den men inte vetat var den kom ifrån! Solstolen var ju också fin och bra priser. Prickig duk är sommar! Däckstolen står även på min önskelista. Från Ellos eller var som helst, fin är den i vilket fall.

  Trevlig Valborg!

  Lisa

  SvaraRadera
 2. Lisa: Vad roligt att du gillade stug-plocket! Hoppas ni får en solig och fin valborg!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Har just hittat din blogg idag via en länk (... som jag inte minns varifrån...)! Ville bara säga tack för titten, jag har lagt till dig i min blog-roll och kommer garanterat tillbaka - vilken fin blogg du har och vad mycket inspiration här finns att hämta!

  MrsW

  SvaraRadera
 4. MrsW: Du är så välkommen hit! /Ida

  SvaraRadera
 5. Vilken fin blogg du har!

  Jag känner igen det där med att man alltid har med sig packning som om man ska vara borta flera veckor trots att det i själva verket bara handlar om några dagar :)

  SvaraRadera
 6. 2BarnsMamman: Tyvärr är packningen lika stor när man kommer hem, enda skillnaden är att hälften är smutstvätt. Vad glad jag blir att du tycker om min blogg! /Ida

  SvaraRadera