tisdag 14 april 2009

Grejer jag gillar idag

Den utlovade sneak peeken blev istället till tyg, tejp och porslin. Det blir inte alltid som man tänkt sig, speciellt inte när det är barn inblandade. Idag har treårstrotset visat sig igen. Allt blir en diskussion, ingenting är enkelt. I morgon ska dock kameran gå varm i tegelhuset med den blå dörren :)


Kanteleen kutsu heter Sanna Anukkas tyg för Marimekko. Jag tycker om mönstret som förmedlar stramhet och lekfullhet på samma gång. Det grafiskt svartvita blir en lyckad kombination tillsammans med det fantastiska mönstret som fått sitt motiv från det finska nationaleposet Kalevala.Tänk att få ett paket inslaget med pippifågelmönstrad tejp! Vilken tråkig kartong som helst blir till ren ögonfröjd med packtejen från tapeswell. Namn som Birdy bright och Laceful gör att jag blir sugen på att tejpa!


Up in the air somewhere är namnet på Susan Dwyers design av bruksföremål i keramik och papier maché. Inspirationen får hon av det rena minimalistiska formspråket man hittar i industriell arkitektur. Jag tycker att föremålen är oerhört vackra med sitt enkla sköra uttryck.

4 kommentarer:

 1. Underbara tejper! Tack för tipset. Har länkat till dig idag!

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt vackra föremål i keramik!

  SvaraRadera
 3. Frida: Kul att du hittat hit och att du också gillade tejparna! Tack för länkningen;)
  Lisa: Ja, visst är dom vackra! Jag tycker särskilt om den understa bilden med de tunna skålarna i papier maché.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera