måndag 27 april 2009

Karlas rum


Högst uppe under takåsen har Karla sitt rum. Genom sitt lilla fönster har hon utsikt över såväl grannskap som badsjö. Vid inflyttningen bestod rummet av ett litet inrett rum och ett jättestort förråd. Enda vägen hit upp var genom att klättra upp på en hög stege som var placerad i en hål i taket. Med lite snickarhjälp byggdes en ny fin trappa som ser ut som om den alltid har stått där. Väggen mellan det lilla rummet och förrådet revs, nytt fint golv lades och pärlspont spikades upp i taket. Fortfarande saknas det lister lite var stans, men Karla stortrivs i sitt nya rum! Några våder av Franktapeten Paradiset blev över när vi tapetserade vardagsrummet och fick utgöra ena väggen i Karlas "kök". Här bjuder hon mer än gärna på kaffe och bullar!


På vinden finns det ett litet rum till samt en toalett. När Flora blir stor nog att flytta upp funderar vi på att låta tjejerna dela sovrum och att ha det större rummet som Karla har nu till lekrum. Nåja, det kan vi fundera på ett tag till, än så länge sover Flora gott i sin blommiga skrubb:)1. Självklart måste en kattfamilj få flytta in i det 70-talsmöblerade dockskåpet. "A house without a cat is not a home" som jag brukar säga. 2. Tycker även att den gula fåtöljen skulle passa i huset, matchar dom orangeblommiga tapeterna ;) 3. Skulle gärna byta ut det plastiga schabraket som står i Karlas kök mot denna vita. Tvivlar på att dottern skulle gå med på det. 4. Omväxling förnöjer, Nästa gång jag blir bjuden på kaffe uppe på vinden vill jag ha chokladbollar istället för kanelbullar. Bakverken i velour från Bombadill är oemotståndliga! 5. Det gäller att hålla reda på när bollibompa börjar! I den röda PS-klockan från IKEA kan man dessutom gömma hemlisar.

5 kommentarer:

 1. Så härligt glatt, karamelligt och lekinbjudande rum er tjej har!!!

  Ha en fin tisdag, kram Caroline

  SvaraRadera
 2. Riktigt mysigt! Så vackert med det sneda trätaket mot den fina Josef Frank tapeten. Gamla typ 50-tals möbler (tänker på bokhyllan) är så härliga och ofta kommer man över dem för en mycket liten peng.

  Lisa

  SvaraRadera
 3. Caroline & Lisa: Ja, Karlas rum blev verkligen en fullträff! Hon stortrivs i sitt vindsrum med snetak. Lisa, du har rätt i att bokhyllan är ett riktigt fynd, 40 kronor på auktion för några år sedan. Ha en bra kväll! /Ida

  SvaraRadera
 4. Vilket jättefint rum hon har!

  SvaraRadera
 5. Ida: Kul att du tycker om barnrummet, Karla är så stolt över det! /Ida

  SvaraRadera