torsdag 2 april 2009

Drömmar om ett arbetsrum


Redan från början var det bestämt att jag skulle ha mitt arbetsrum i källaren. Jag kunde se framför mig hur jag satt och arbetade vid mitt stora höjochsänkbara skrivbord medan en brasa sprakade i kaminen. Allt skulle ligga på sin plats och vara praktiskt sorterat à la Chéz Larsson (till saken hör att jag varken är särskilt ordningsam eller systematisk, så hur det skulle gå till är en gåta). Anyway, när källartrappen var byggd (ja, även här stod en stege i ett hål) bar jag ner mina saker i rummet som skulle bli en kreativitetens högborg. Upptäckte då att här stod även ca 10 ouppackade flyttkartonger med okänt innehåll, vilket jag hade förträngt i samma ögonblick dom bars ner. Nåväl, efter lite bök och stök hade de minskat till fem, och kunde någorlunda diskret staplas i ett hörn. Sedan möblerade jag provisoriskt med mina grejor. Tanken var fortfarande att rummet någongång skulle målas vitt (är idag ljunglila), hyllsystem för tyglådorna skulle sättas upp på väggen, rummet skulle helt enkelt bli mer mitt:)
mmm
Detta provisorium funkade ganska bra tills våra kära hantverkare bilade upp ett hål i väggen (in från den nya utbyggnaden) utan att tala om det för mig i förväg. Trots idogt dammsugande och skurande är varenda pinal fortfarande täckt av ett lager finkornigt stendamm. Varenda tygbit skulle behöva köras i tvättmaskinen, mina pärmar med skisser och inspiration skulle behöva dammtorkas in absurdom. Detta kan ju få vem som helt att tappa sugen, numera sitter jag och arbetar i glasverandan vilket ju inte riktigt var tanken.

Så snart det blir lite varmare ute ska jag samla krafter och fixa mitt rum, once and for all. Ta inte miste om ni är i Uttrantrakten nu i påsktider, och ser ett dammoln där ni anar en kärring med en kvast. Det är ingen påskkärring, det är bara jag som städar källaren...

Inspirationsbilder från Kirin notebook och Design*Sponge.

2 kommentarer: