fredag 17 april 2009

Allt är inte guld som glimmar

Nu är snart semestern slut, ikväll sätter vi oss på flyget som tar oss söderut igen. Det har varit sköna lata dagar. Tjejerna har njutit av att få rå om mormor och morfar, jag av god mat och barnpassning. Men som man säger, borta bra men hemma bäst. När man varit borta nästan två veckor som vi har varit kan man nästan nyupptäcka sitt hus igen, lägga märke till nya detaljer (och skavanker). Något som verkligen är nytt sedan sist är att innerdörrarna nu är vita, one step at a time...
1. Hemma hos oss ligger det tametusan småpryttlar överallt; mynt, hårsnoddar, örhängen, gem, ja ni förstår vad jag menar. Skulle inte ha något emot att fylla dessa små burkar med smått och gott. Day Treasure Box från Day Birger et Mikkelsen Home. 2. Ja tack, säger jag till Georg Jensens Fusion i vitt guld med briljanter. Juveler är dock inte högprioriterad shopping hos oss just nu. 3. Hamnade av en slump på Munka Swedens hemsida, där dom bla har vackra föremål i tenn. Jag fastnade för lampfoten Hans och 6. skålen Babette. 4. Jag gillar brickan 100 Piazze som påminner om byggnader runt ett öppet torg. Ett plus till de höga kanterna när man ska balansera ut brickan i trädgården 5. Efva Attling har designat tre olika silversmycken som säljs i Röda Korsets webshop, däribland cross bracelet som finns i både barn och vuxenstorlek. Större delen av intäkten går till Röda korsets arbete.


Både Karla och Flora får varje födelsedag en dessertsked i silver, modellen är Tornedalssilver. Eftersom jag kommer från Norrbotten tycker jag att det är extra roligt med motivet som föreställer blomman Finnmyrten, en växt som är mycket sällsynt och endast förekommer i Norrbotten.

5 kommentarer:

 1. Fint collage! Småburkarna, brickan och Efva Attlings smycken skulle gärna få följa med hem till mig. Är väldigt sugen på någon ring från Efva, men även här - ett steg i taget :) Är det Tornedalen du kommer ifrån? Jag växte upp i Malmberget, där har jag mina rötter. Sedan har jag bott på många andra orter.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Lisa: Jag kommer från Luleå, men bor i Stockholm sedan ca tio år tillbaka. Trevlig helg till dig också!

  SvaraRadera
 3. De där besticken är fantastiskt fina! Min mamma har haft dem så länge jag kan minnas och jag trodde inte de tillverkades längre så jag blev jättepositivt förvånad då de helt plötsligt dök upp i en annons!

  SvaraRadera
 4. Jag hade 12 sådana silverskedar som jag fått av en av mammas kusiner, en varje födelsedag under hela min barndom. Men lagom tills jag blev stor nog att uppskatta skedarna bestämde min mor sig för att vara snäll och "byta" dem mot typ 25 lappskedar istället. Kitch är inte riktigt min grej men hon tycker hon var jättesnäll och jag har inte hjärta att säga vad jag egentligen tycket om skedarna... suck...

  SvaraRadera
 5. Pia: Det är kul att tornedalssilver fått lite mer uppmärksamhet senaste tiden. Det är en klassisk modell som förtjänar att finnas kvar.

  Corishev: Du har rätt i att lappskedarna är lite kitchiga, men som detalj i en annars enkel och stilren dukning kan det nog bli ganska läckert!

  SvaraRadera