söndag 31 oktober 2010

Nya kärlekar och gamla favoriter


Veckans sista dag har hittills bjudit på regn som nu övergått i soligt dis, långfrukost med radioskval och busiga barn och nu, barnlek och vuxenpyssel. Jag upptäckte nyss att veckans och månadens sista dag även bjuder på en extra timme idag, vilken bonus, jag ska förvalta den väl ;)
mm
För ett par dagar sedan gjorde jag en efterlängtad ommöblering i vardagsrummet. När vi flyttade in för drygt tre år såg jag framför mig en sittplats utanför köket. Det skulle liksom vara en launchdel, en plats för häng, umgänge och avkoppling utan en tv inom räckhåll. Den snabba, och funktionella lösningen blev soffa och fåtöljer från det stora varuhuset. Jag har länge känt att jag skulle vilja byta ut fåtöljerna mot något annat, något mindre Ikeigt och mer personligt.
mm
I somras kom jag över en, tja jag kommer inte på något bättre ord än en pjäs. Denna stora, tunga vilstol i rotting och massivt trä fick följa med oss över halva Sverige för att slutligen hamna i vårt förråd. För några veckor sedan lämnade jag in den på sputlackering, och voila, nu står min nyaste förälskelse ombonad med ett vitt fårskinn vid det runda bordet i det gamla huset. En annan ny förälskelse som fick flytta in var en gammal karmstol i rokokostil med klädsel i guldfärgat sammet. Tanken var först att måla om den och ge den nya kläder, men det får vänta. Just nu känner jag för trä. Och guld. Som gamla favoriter får väl kuddarna ställa sig högst upp på listan. Och en av mattorna jag inte kan få nog av. Sist men inte minst en liten, men naggande god bok som jag återupptäckte här om dagen; Tilltugg av Margareta Schildt-Landgren. Den innehåller inspirerande bilder och enkla recept på just tilltugg och förematensnacks. Rekommenderas!
mm
Vad hände med de gamla fåtöljerna? Det får ni se en annan dag :)

Detta är dagens bidrag till fabriken.

5 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder:) Gillar din sköna stil:)

  Fin söndag önskar jag dig:) Kram M

  SvaraRadera
 2. Gillar rottingstolen och MATTAN! Super! Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 3. Vilken skillnad mot de gamla fötåljerna! Jättefint! Och mattan är också fin! Jag köpte en STOR matta häromveckan på loppis och är så nöjd. /Annika

  SvaraRadera
 4. Vilken läcker rottingfåtölj. Håller med, guld känns fint just nu, jag är inne i en liknande fas :)

  SvaraRadera
 5. En lounge borde alla ha! Snygga golv och kuddar.

  SvaraRadera