tisdag 2 november 2010

Tisdagstema* Stilleben

Jag tycker om stilleben. Att gruppera saker jag tycker om. Ändra efter humör. Flytta runt.

* I vår djupa fönsternisch har jag ställt vackert klarglas jag tycker om. Små kurviga vaser, karaffer och så bland det vackraste jag äger, en stor karamellburk med lock och slipat mönster. Blev min för hundrafemtio riksdaler på en auktion i somras :)
* Ovanpå köksfläkten står ett mer stationärt stilleben. Där händer inte mycket, där får mina favoritburkar regera tillsammans med några emaljskyltar. En lite gammaldags hörna i ett annars ganska modernt kök.
* Det här stillebenet är dygnsfärskt :) Två grodor från Zetas, en Marimekkoskål och min favoritakvarell av Rebecca Elfast blir vackert tillsammans.
* Detta är ett blickfång i ständig förvandling. Alltid framme. Alltid på köksbänken.
* Uppe i TV-rummet har jag samlat några av mina favoriter från Upsala Ekeby. Tycker om färg- och formspråket.
* I den andra änden av fönsternischen blänker det. En gammal stormlampa, en ask med en pippifågel på locket, en prispokal från en optimistjolletävling och ett litet loppisfynd på fyra ben blänker i kapp.


Detta är dagens bidrag till fabriken.

7 kommentarer:

 1. Vackra plåtburkar, har inte sett dem tidigare.

  SvaraRadera
 2. Ja du är duktig på det ;)) LiseLotte

  SvaraRadera
 3. Åh så fint. Jag älskar ju sånt här :)

  SvaraRadera
 4. Popetotrora: Tack! Har dille på stilleben ;)

  Hanna: Marabouburken med storken kommer från mina farföräldrar, resten har jag köpt på loppis.

  LiseLotte: Man tackar :)

  Weronica: Jag med! Är man estetnörd så är man ;)

  SvaraRadera
 5. Vad fina dina stilleben är. Jag hamnade i barndomsminnen; min pappa brukade ha sladdar i den stora orange plåtburken. Har inte sett den någon annanstans fram till nu. Undrar om han har kvar sin...

  SvaraRadera
 6. Karamellbehållaren i klarglas fångade direkt mitt öga - underbar!

  SvaraRadera