tisdag 19 oktober 2010

Tisdagstema* Kuddar

Jag tycker om tanken på att byta kuddar efter humör och årstid. I verkligheten ligger samma gamla kuddar i vår vita soffa. Jag tycker ju om dem. Jättemycket. Så jag förmår inte byta ut dem. I ett annat liv var de finkuddar, då låg de prydligt uppuffade i soffan. Jag har försökt behålla det så, men senaste åren har de breddat sina användningsområden. Från att ha varit ett vackert blickfång och något att luta huvudet mot, används de idag även som dockmadrasser, båtar på ett stormande trägolvshav, tågvagnar som tuffar från vardagsrummet till köket och då och då något att smocka till sin syster med. Små leksaksbilar kan köra runt på gatorna på Manhattan, och playmobilgubbarna hoppar mellan stenarna på Terazzokudden.

Guld och broderade rosor samsas med Frank och Lindberg och ger liv åt den vita soffan i Uttran. I vintras fick jag ett mejl från en tjej som hade sett guldkudden på bloggen och som undrade om jag hade köpt den på en viss loppisaffär. Det som nu ligger i vår soffa visade sig komma från hennes föräldrahem, svindlande!
mm
Jag tycker om att blanda mönster och färger mot en neutral bas. Min fablesse för gamla klassiska mönster fick jag med modersmjölken, och mer än en gång har jag stått med näsan nertryckt i stuvbitskistan på Strandvägen. Ibland har jag haft tur och sprungit på, om inte herr Frank, så Viola Gråsten eller Göta Trädgårdh på någon av mina många och långa skattjakter bland dammiga loppisgrejer. Detta blandat med lite Ikea och en smula hemsytt, det är Jag :)
mm
Detta är dagens bidrag till Fabriken.

7 kommentarer:

 1. Fin blogg du har!

  Härlig historia om guldkudden =))
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jättefina kuddar!

  SvaraRadera
 3. Fina kuddar och härliga mönster!

  Kram
  Victoria

  SvaraRadera
 4. Vilken story bakom guldkudden :) Jag gillar allt det jag ser här - i vanlig ordning :) Kul att du är med i Fabriken nu också! Kram

  SvaraRadera
 5. Härliga kuddar i härliga mönster!

  SvaraRadera
 6. Ja du din "kuddlover" du har bra smak ;)) LiseLotte

  SvaraRadera
 7. Ida, hur laddar jag på bästa sätt upp cdlc-produktbild på fb??
  Kram! Härliga kuddar btw!

  SvaraRadera