måndag 11 oktober 2010

Fyrtal; Första frosten

I morse när vi vaknade var det vitt på marken för första gången i höst. Karla och Flora tävlade om vem som kunde blåsa mest rök på vägen till dagis. Än en gång har jag inte riktigt hunnit med årstidsväxlingen. När blev sensommaren riktig höst? Var är alla mössor och vantar? Är höstskorna för små?

Jag räknar ner, för nu är det bestämt. Crème de la Crème åker till Barcelona på Kick Off! För några dagar byter jag Novembermörker och kyla mot en medeltemperatur på 16 grader, tapas och cava. Det var flera år sedan jag var i Barcelona sist, jag tar gärna emot tips på vad man bör se och göra. Roliga affärer, bra resturanger etc.

* Nu börjar det bli dags att ta in Hortensian som är någon slags rekord hos mig när det kommer till blommor. Ska den överleva ännu en vinter?
* Flora plockar äpplen. I kväll väntar innehållet i ännu en blå kasse från det stora varuhuset på att bli äppelmos och klyftor till vinterns äppelpajer. Sedan återstår bara två träd med vinteräpplen som ska plockas och förvaras efter konstens alla regler.
* Den skarpa oktobersolen avslöjar att fönstrerna är allt annat än rena. Jag tar det med ro, snart är det så mörkt att man ändå inte ser något genom fönsterrutorna ;)
* Jag måste få en påse, jag ska plocka löv, säger Karla när vi kommit hem från dagis. Innan middan får mamman världens finaste teckning. Du är min snällaste mamma i hela världen, säger K. Jag suger åt mig och sparar orden i ett fack i mitt hjärta, för när man minst anar det är man dumma mamma igen :)


7 kommentarer:

 1. Hej! Hur gör du när du övervintrar hortensior? Gillar allt du gör! Maria

  SvaraRadera
 2. Maria: Jag önskar att jag kunde säga att jag hade ett hortensiatrix som är svaret på din fråga. Jag är ganska bra på att ha ihjäl hortensior, speciellt de jag köpt för att ha inomhus :) Förra sommaren köpte jag två stycken som jag hade i krukor utomhus. På hösten ställde jag dem i ett källarfönster nästan glömde bort dem. Jag pytsade i lite vatten när jag kom ihåg vilket inte var ofta, de såg mer eller mindre döda ut. I februari kom det nya gröna löv, och i sommar har de fått stå utomhus igen. Båda två lever, men bara den ena av dem har blommat. Nu gör jag väl helt enkelt som förra året, jag ställer dit dem i det där fönstret och ser vad som händer :)

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig vad gäller att hösten är här så plötsligt. I morse när jag kom ut och fick se frosten på bilen blev jag minst sagt överraskad. Det var bara att skrapa och sätta på värmen. Här hänger vi inte heller med :) LiseLotte

  SvaraRadera
 4. Mysigt med Barcelona! Har aldrig varit där - ha det så bra!

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder, som vanligt! Och jag tror att Karla har ärvt din konstnärliga ådra.

  Ha det jättesupertoppen!

  SvaraRadera
 6. Jag lägger gärna bilden med kudden på FB. Men var hittar jag fan-bilder?
  LiseLotte

  SvaraRadera
 7. Ahh va hosten ar mysig. Vi har inte haft vitt pa marken an men det kommer. Alptopparna ar alldeles vita och man bara langtar till vinterna. towe.

  SvaraRadera