onsdag 27 oktober 2010

Fyrtal; Gnistrande onsdag

Senaste tiden har jag känt att den stora hösttröttheten håller på att drabba mig. Men så vaknar man till strålande solsken och så är tröttheten som bortblåst, krispiga höstdagar är bland det bästa jag vet! Jag tar i trä och glädjs över att det är flera dagar sedan någon var sjuk i vår familj, byltar på ungarna varma kläder och skickar ut dem i den gnistrande höstsolen.

* Nu är alla fat levererade till återförsäljarna. Puh! Nu börjar arbetet att så smått fylla på CdlC:s egna webshop, först ut är kaffekoppsfatet Enar i porslin från Gustavsberg och Gefle porslinsfabrik.
* Våra kistor från förra inlägget fungerar inte bara som förvaring. Inspirerad av helgens Ålandskryssning åker Flora båt :)
* Så var det det där med frukten. Vi hann inte plocka in alla äpplen och päron. Långt ifrån. Å andra sidan får pippifåglarna i trädgården något att picka i.
* Det här med middagsinspiration, hur gör man för att hitta på något gott att äta? Som man dessutom inte åt förra veckan? Hos oss äter barnen vid halvfem, på vardagarna oftast något enkelt och snabblagat (läs blodpudding, pasta etc). Mannen kommer hem vid sjutiden, när barnen är lagda äter vi middag vid halvåtta. Oftast har blodsockret sjunkit till en alarmerande låg nivå och det är en bedrift att hålla sig från att småäta innan middagen är klar. I kväll provar vi Steak "Largo" sandwich från tidningen Gourmet nr.10.

6 kommentarer:

 1. Ah, när idéerna tryter vid middagstid - då rycker www.njutmaten.se ut och räddar er! :D

  SvaraRadera
 2. På riktigt, lagar du TVÅ middagar varje dag? Isf är du ta mig tusan min idol, jag orkar knappt laga EN måltid per dag...

  SvaraRadera
 3. Mikkan: Ja men visst, ska genast kolla :)

  Anonym: Om man räkna blodpudding och gröt, som det oftast blir, så ja, jag lagar två middagar. Eller så äter vi barnens rester lite senare. Glamoröst så det förslår ;)

  SvaraRadera
 4. Jag tänker ut maten medans jag åker hem från jobbet. Inte så ekonomiskt. Jag äter med barnen vid 18-19. Mannen i huset får äta själv om han kommer hem senare. Det gäller även mig när vi byter och han hämtar. När barnen rider så blir det antingen rester eller micromat. Vilket de inte har något emot.
  :)) LiseLotte

  SvaraRadera
 5. Hösttröttheten känner jag igen...herregud hur kan man vara så trött utan att vara gravid liksom?!

  Urläckra fat! Som vanligt!

  Det där med att äta middag efter barnens läggning borde vi också ta ngn dag. Hinna prata, äta i lugn och ro och ha lite vardagsmysigt!

  Ha en finfin hösttorsdag!

  SvaraRadera
 6. Gör storkok när du ändå lagar mat och frys in i lagom portioner för barnen/familjen. Bara att ta fram och värma! Fina bilder! /Annika

  SvaraRadera