söndag 24 oktober 2010

Söndagsbilden; Jackpot och villervalla

Efter att ha väntat och längtat i flera dagar vinkades barnen av i går eftermiddag. Jag tror aldrig jag sett våra döttrar så exalterade förut, som innan denna stundande Ålandskryssning tillsammans med farmor. Hela vägen in till stan satt Karla och pladdrade på om vad de skulle göra på båten medans Flora satt bredvid och skrek båt, båt :)

Jag och käraste F åkte hem igen och tog tag i den omtalade rokaden. Hur långt vi hunnit? ja, vi har inte kommit upp ur källaren än ;) Jag har flyttat ut mitt arbetsrum i det nya rummet under glasverandan. Bilden på mina prydliga tygtravar, den mysiga stolen med kudden Coco och en kopp varm choklad är vilsam för mitt öga just nu. Detta är nämligen den enda kvadratmetern i källaren som inte ser krigshärjad ut, jag lovar att visa fler bilder när var sak har hittat sin plats.

Exempel på saker som inte låg på rätt plats hittade jag i förmiddags när jag röjde ur ett gammalt skåp. När jag lyfte på en hög med papper trillade det ut ett presentkort på 300 kronor på NK, ett tillgodokvitto på 250 kronor från Zetas och ett presentkort på en klassisk massage på Sturebadet. Snacka om att ha koll, de här sakerna har legat där i åratal. Tack och lov verkar presentkortet på NK (som vi fick i bröllopspresent 2004) inte ha ett bästföredatum och presentkortet på Sturebadet (julklapp 2005) gäller till och med den sista November :) Det kan man väl kalla jackpot en regnig dag i oktober?

Just nu pågår tapetsering i det som tidigare var mitt arbetsrum. Snart är de kräksfärgade väggarna ett minne blott. Vitt, vitt,vitt ska det bli, och några våder påfåglar från Duro. Bäst jag springer ner och hjälper till innan mannen tror att han blivit övergiven. Och hörni, tack för alla uppmuntrande och peppiga kommentarer till förra inlägget, jag blir så glad!

Detta är dagens bidrag till fabriken.


6 kommentarer:

 1. Åh vad ni är energiska och men vad vad fint det ska bli så småningom..
  Samtidigt har flickorna roligt med farmor.

  Har själv flyttat till ny lägenhet och är långt ifrån klar efter 5 månader. Men man ska ju bo in sig, säger dom visa.

  Ha det gott.//Lissen

  SvaraRadera
 2. Perfekt och vad glad man blir när man hittar sånt.

  Vi har bestämt oss för att rensa ut förrådet i vår källare med början nästa helg. Vi kommer nämligen snart inte in och det är ju inte riktigt vår melodi. Vi började så fint med hyllor på väggarna men en vägg är kvar och det kalla betonggolvet ska få ett plastgolv som är som rutor man knäpper ihop.
  :)) LiseLotte

  SvaraRadera
 3. Lycka till med rokaden!
  Känner igen det där med att "lägga undan" saker och ting... Har ett par spa-behandlingar liggandes, och diverse kuvert med present-pengar till olika saker... :-)

  SvaraRadera
 4. Hej ett litet grönt inredningstips till dig;)

  iLoveGratis är en sajt där man kan skänka bort prylar och möbler man inte behöver istället för att slänga de, på så sätt sparar man pengar men samt hjälper mijön genom att du låter prylen återanvändas!

  Är du en student eller någon annan som behöver möbler och prylar till inredningen av hemmet? hitta det mesta gratis på sajten...

  Just nu finns det 1000-tals prylar som skänks bort allt ifrån gardiner till soffor, bokhyllor och bilar.

  Tipsa gärna dina läsare om sajen:)

  SvaraRadera
 5. Spännande med lite nytt! Och kul att hitta gamla presentkort! Faten i inlägget nedan är verkligen jättefina!

  SvaraRadera
 6. Gud vad glad jag blir att jag hittat hit... underbart inspirerande blogg & jag blir helt galen i allt fint ni gör med gammalt porslin!

  SvaraRadera