lördag 16 oktober 2010

Äppelsaft

Jag vill inte ha en grön ful overall, jag vill ha en rååååsa! Så börjar morgonen när K upptäcker att det är minus sex grader ute, och faktiskt är dags att ta på sig vinterkläder om man ska gå ut. Jag som fortfarande inte hänger med i svängarna, och knappt hunnit ta fram höstskorna, inser att det finns föräldrar som har insett det där. Att det snart är vinter. Här om dagen gjorde jag ett försök att hitta både täckjacka och overall, men det var helt utplockat i de affärer jag gick till. Åtminstone det som var råååsa ;) Hoppas på bättre tur i eftermiddag.

Jag som trodde att sylt- och saftsäsongen var över upptäckte med glädje ett recept på äppelsaft i boken Frukt och bär av Ingela Persson som jag fick av en snäll kakfatsköpare igår. Boken innehåller vackra, inspirerande bilder och enkla, roliga recept på det mesta inom frukt- och bärgenren. Äppelsaften som fick en ljuvlig (råååsa) färg av våra röda äpplen och en touch av pepparkaka med smaksättning av kardemumma, stjärnanis och kryddnejlikor smakar underbart! Jag som gillade Blossaglöggen med äppelsmak här om året ska även prova glöggreceptet i samma bok där man utgår från äppelsaften. Alla nya sätt att ta hand om våra tonvis med äpplen välkomnas :)

Nu återstår en dag till utlottningen av porslinsmedaljonger på Facebook. Passa på du också att bli Crème de la Crème- kompis så är du också med och tävlar! Nu ska jag förbereda vårt dubbla födelsedagskalas i morgon, mannen och den bästa födelsedagspresenten han någonsin fått, vår Flora, fyller år i morgon :) En skön helg önskar jag er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar