söndag 18 april 2010

Fyrtal; Mattor och blommor

Den här helgen har jag njutit över att vara hemma med familjen. Att för första gången på länge fixa lite hemma, göra fint. Ha middagsgäster, laga mat med planering och omsorg. Att fundera över och känna mig nöjd med ett impulsartat beslut tidigare i veckan, att säga upp mig från en arbetsplats jag inte tycker om. Modigt eller dumdristigt vet jag inte än. Ett som är säkert är att det alltid ordnar sig. På ett eller annat sätt.

* Fyndat har jag gjort även denna helg. Semiantik Kelimmatta för sjuttiofem kronor. Japp, sjuttiofem svenska kronor :) (Den här bilden gör mig påmind om att vi har en del grindar som behöver skruvas ner. Vår lilla apa låter sig inte längre hejdas utav en grind, utan klättrar helt sonika över den.)
* Ljuvlig ranunkel i turcos kruka från Zetas. Tack snälla middagsgäster för trevlig kväll och vacker blomma!
* Nu har våra Mårbackapelagonier äntligen fått flytta upp från källaren. Murgrönorna som lånat Sturehofskrukorna över vintern hade gjort sitt och lämnar nu plats för späda skott och rosa blommor. Jag är nöjd och ganska förvånad att de överlevt vintern :)
* Ännu ett mattfynd. Jag har a thing för orientaliska mattor och kan inte låta bli när man får en för en spottstyver. 175 kronor kostade denna som nu ligger under vårt vita pelarbord i vardagsrummet. Den gamla fick flytta in i glasverandan. Tröttnar vi på den kan vi använda den som picknickfilt i sommar ;)

10 kommentarer:

 1. Grattis! Att säga upp sig är en härlig känsla. Men jag kan förstå att det är oroligt om man inte har ett nytt jobb med fast inkomst att gå till.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Men du, vilka mattfynd! Dom såg hur fina ut som helst!
  Jag har också inhandlat ranunkel idag - dom är ju så otroligt fina!

  SvaraRadera
 3. Människa var hittar du dessa "smycken"????
  Ska jag försöka komma över till helgen som kommer?

  Liselotte

  SvaraRadera
 4. Sicka grymma fynd! Så vackra! Du har öga för att spåra upp karameller vill jag lova. Heja! Det ordnar sig som sagt. Kram

  SvaraRadera
 5. Oj vilka fina mattfynd! De hade jag också garanterat slagtit till på! Ni måste ha en himla bra loppis i er stad. Vad modigt att säga upp sig, ibland måste man våga tappa fotfästet en smula.. Det kommer garanterat att ordna sig! Kram

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Vilka fynd du gjort i mattorna. Lycka till med jobb och självklart ordnar det sig. Man är på jobbet en stor del av ens tid och man måste trivas för annars tär det upp all ens tid och det är livet för kort för.
  Må så gott
  /Karin

  SvaraRadera
 7. Var hittar du dessa vackra mattor? Preecis såna jag vill ha!
  /Susanne

  SvaraRadera
 8. Hej Ida!

  Grattis till ditt framtida äventyr! :) Det är ett stort steg att säga upp sig, jag har själv varit där. Men det är en sådan befrielse när man väl har tagit beslutet.:) Önskar dig all lycka med allt det spännande du har framför dig. :)
  Fina bilder som alltid. Du är en hejare på att fynda! :)

  Ha en fin vecka och sköt om dig!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Anna: Tack! Just nu känner jag mig inte ett dugg orolig. Jag har redan ringt några samtal, måste och vill jag så kan jag arbeta som timvikarie i stort sett hur mycket jag vill. Fördelen med att vara sjuksköterska är att vi alltid behövs :)

  Mrs b: Fynd var ordet! Jag tror faktiskt att detta fynd ligger på min femitopplista över alla fynd jag gjort :)

  LiseLotte: In da hood. Sök och du skall finna ;)
  Tyvärr har jag tre månaders uppsägningstid, jag är så illa tvungen att arbeta i helgen :( Det skulle i så fall vara söndag eftermiddag, hur passar det för dig?

  Weronica: Så fort jag går in på en loppis kopplar jag på falkögonen, det brukar funka :) Att säga upp mig var det bästa jag gjort i år! Kram

  Lisa: Ja, jag är verkligen kär i våra nya mattor! Just nu är jag inne på att det både var modigt och mycket klokt av mig att säga upp mig från en arbetsgivare jag kände att jag inte kan stå för.

  Karin: Du har så rätt, livet är för kort för att sitta och sura på en arbetsplats man inte trivs på :)

  Susanne: Som sagt, in da hood ;) Loppmarknaden i Vårberg (gamla Skärholmen) brukar ha ganska mycket mattor, jag har handlat där en del förr. Kanske inte riktigt till dessa låga priser, men alltid under en tusenlapp.

  Lotta: Tack! Just nu känns livet verkligen som ett äventyr! Allt är möjligt och allt kan hända!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Snygga mattor! Ha det så bra.

  SvaraRadera