onsdag 29 juli 2009

Sensommar

Halland har bjudit på regn, vind och faktiskt även lite sol. Långa promenader längs stranden för mig och mannen, bad och studs på studsmatta för Karla, nya tänder och färdigheter för Flora. I morgon styr vi motorhuven norrut, lämnar sand för klippor - mot Strömstad!
mm
När juli snart blir augusti njuter jag av mörka sensommarkvällar, trädgårdens mogna bär och ledighet tillsammans med familjen.

Med en lykta på bordet och en filt runt axlarna kan man stanna ute länge. Middagar som övergår i småprat, skön musik i bakgrunden - that´s life! Jag tycker väldigt mycket om Christian Björns ljuslyktor och oljelampor, Lighthouse. Skulle gärna få min kväll upplyst av oljelampan från Menu, som skapats med inspiration av fyrar runt Skandinaviens kust. Finns just nu till kampanjpris!Även om jag självklart hoppas att solen kommer att skina på oss nästa vecka är förhoppningarna inte alltför höga efter den senaste tidens ostadiga väder. En DVD-box gör regniga kvällar mer uthärdliga, och vad passar bättre än Polisen i Strömstad när man är just i Strömstad? Per Oscarsson som polis i miljöer man känner igen är precis sådär småputtrigt jag vill ha det på semestern. Skrubbsår på knäna hör sommaren till. Jag vill inte ha några såna där bruna vuxenplåster, det ska vara med figurer! säger Karla när det gör ont. Jag byter gärna ut Bamseplåster mot sjöbusetatueringar. Ett ankare på skoskavet passar även mamman i familjen :)Signe Persson-Melin, ständigt i ropet. Gråsippa och Pokal heter de vackra krukorna, sandgjutna av återvunnen aluminium av Byarums bruk. Materialet gör att krukorna kan stå ute i många år och åldras vackert, vill ha!

8 kommentarer:

 1. Åååå, vill också ha...
  De är helt lovely...

  Ha en fortsatt trevlig semester!

  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Åh, min kopp te!
  Jag älskar Getz, Baker, Sinatra, Gilberto & hela bunten :)

  Åh, nu blev jag helt nostalgisk och längtar efter att få dansa till "They say falling in love is wonderful..."

  Var tvungen att ta fram den på youtube på studs :)
  Underbara plåster!!! Haha!

  Hur har lillan mått när tänderna kom?
  Jag tror det är på G här... Go sommar på er!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för senast, det var jättekul! Det låter som att ni har det bra på rundresan, vi ses när ni kommer till rätt sida av landet igen. Kram!

  SvaraRadera
 4. Javisst är Halland nu mest regn och blåst. Och ibland lite sol. Nu får det gärna vända. Helst innan semestern är slut!

  SvaraRadera
 5. Helena: Ja, visst är de vackra! Nu skvalar regnet, men jag hoppas på bättring!

  Sienneis: Jag älskar smooth jazz, så mysig bakgrundsmusik!

  Första tanden var jobbig, Flora hade febertoppar i flera dagar och var gnällig. Andra tanden gick märkbart förbi :) Dregglat har hon gjort i kopiösa mängder!

  Hoppas solen skiner på er!

  Anna: Tack själv! Alltid lika trevligt att träffa er! När vi kommer hem blir det kalas, återkommer om datum! Kram!

  Mrs. b: Just nu är Halland bedrövligt! Tyvärr verkar inte Bohuslän vara bättre, hoppas fortfarande på nästa vecka!

  SvaraRadera
 6. Ska så klart vara obemärkt, inte märkbart i inlägget ovan. Har lite svårt med koncentrationen, har en treåring draperad runt halsen :)

  SvaraRadera
 7. Idag är det regn och åska i Halland, i alla fall här i södra delen, hoppas ni har det bättre i Strömstad!

  SvaraRadera
 8. Visst kan man låtsas att man har mindre barn och sätta på sig ett sånt plåster oxå - visst!?... :)
  /Tonårsmamman :)

  SvaraRadera