torsdag 16 juli 2009

FörpackatSom jag nämnt tidigare är jag såld på snygga, smarta förpackningar. Jag kan gå så långt att jag köper en produkt, oavsett innehåll, tack vare att jag gillar förpackningen. Har tidigare tipsat om TheDeline. Här kan man frossa i förpackningsdesign, tanken är att visa exempel på de snyggaste och smartaste förpackningarna från hela världen - I like!
mm
Alton Brown heter serien kryddor, olivolja och balsamvinäger designad av svenske formgivaren Hampus Jageland. Förutom att förpackningarna är grymt snygga är de tänkta att underlätta för synskadade. Alla förpackningar har produktnamnet skrivet i blindskrift, texten och blindskriften sitter på samma plats på alla förpackningar. I serien finns även en speciell sked som underlättar vid dosering. Smart och snyggt!
mm
Jamie Olivers experiment i köket ska med hjälp av dessa underbara förpackningar ta sig in i våra hem. Jag tycker att förpackningarna med de till synes barnsliga handskrivna etiketterna är helt geniala! Jag blir sugen på att spara allt från barnmatsburkar till stora gurkburkar, göra egen sylt, eget mos och annat för att sedan göra finfina etiketter på dem. Reklambyrån Pearlfisher vann guld på Cannes Lions International Advertising Festival för dessa förpackningar i år.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vi är nu i stugan efter en visit västerut. Vi kommer vara här mer till än från de närmaste två veckorna. Vi åker till Sthlm på måndag för att gå på Leos kalas och kolla till huset. Kommer ni till Tomas och Triin? Annars ses vi när ni kommer till 5-öre, det blir kul! KRAM!

    SvaraRadera