lördag 11 juli 2009

Sylt


Lördag. Hemmadag. Pysseldag. Rensardag. Veckan som följer kommer att fortsätta på samma linje. Det känns skönt att vara två vuxna hemma, mysigt att hinna umgås mer, men även skönt att kunna hjälpas åt med mat och barn så att den andra kan pyssla och slutföra egna projekt.

I köket har vi bara en liten frys, det fick inte plats någon stor. För att ändå kunna storhandla och spara bär och frukt har vi en stor frysbox i källaren. Enda problemet med den är att det är lite svårt att hålla ordning på var man har vad. Ofta kan man hitta en påse med något man inte riktigt visste om att man hade. Så var fallet idag, den här gången fick en påse lingon fick följa med upp till köket. Jag fortsatte på gårdagens tema med syltning och saftning och kokade lingonsylt på bären. Jag brukar använda syltsocker när jag gör sylt för att få en lite "syltigare" konsistens. Idag hade jag inte riktigt så det räckte, så jag kompletterade de 4 dl syltsocker jag hade med 2 dl mörkt muscavadosocker. Det gav en lite "bränd" smak till sylten som inte alls var dum till fläskpannkakan vi åt till middag, ibland är det bra att improvisera!

Idag har jag köpt allt material jag behöver för att gjuta i betong, nu borde det inte dröja länge innan jag gör verklighet av mina betongplattor med mosaik!

4 kommentarer:

 1. Lycka till med gjutningen (det är ju jättekul att använda betong!)

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker bild och härligt med hemlagad sylt! Spännande med betongprojektet, jag är själv väldigt inne på betong just nu.

  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Tack för tvättrådet!
  Vi har också haft underbar sol här idag!
  Mvh Helena

  SvaraRadera
 4. Hoppas att allt är bra med er! Vill bara kolla så du fått bilderna...Jag hör av mig senare i veckan så får jag höra vad du tycker.

  SvaraRadera