onsdag 22 juli 2009

En stol i fårakläder

Förra året fick jag denna vackra stol av en god vän i födelsedagspresent. Den har stått på läkarexpeditionen på en gammal lungklinik som tidigare fanns här i Uttran, svindlande med möbler som bär på en historia! Då den behövde lite kärlek och omvårdnad innan den gick att använda har den stått mer eller mindre bortglömd i källaren.
mm
För några dagar sedan hittade jag ett fårskinn som jag (mitt pucko!) tvättade i tvättmaskin för ett par år sedan. Jag vet att det ska gå, men något gick fel i detta fall. När skinnet torkat blev det stelt som en gammal spånplatta, med andra ord, inget att mysa på framför brasan ;) I alla fall så kom jag på att det nog vore fint att klä om sitsen med just fårskinn istället för svart läder som orginalet. Sagt och gjort, jag blötte upp fårskinnet än en gång och spände det på stolsitsen medan det var fuktigt. Voila, en stol i fårakläder!
m
Nu återstål bara lite sandpappring och oljning så blir stolen som ny!
m

7 kommentarer:

 1. Så snyggt!!! Himla fin stol i sig(känns lite "dansk") och väldigt fin m fårskinn dessutom. Jag har oxå tvättat fårskinn (ikea) och när det inte torkat har jag slängt in det i tumlaren - hahahahaha.

  Karin L

  SvaraRadera
 2. Mycket fint, ser ut vara köpt i den fina butiken på fina gatan i stan ;)

  Anna (Juniform) med ny blogg

  SvaraRadera
 3. Den går inte av för hackor! Ursnygg blev den! Hade jag gärna sett en liknande av hemma hos oss :)

  Lisa

  SvaraRadera
 4. Åh, så härligt! Vad bra att kunna använda något du trodde var förstört.

  SvaraRadera
 5. Karin L: Skönt att höra att det inte bara är jag som gör tvättfadäser ;) Jag håller med om att stolen ser dansk ut, men en stämpel under stolsitsen säger att den är gjord i Vetlanda. Under sitsen finns även en signatur som jag tyvärr inte kan tyda. Jag får väl helt enkelt lämna in stolen till Knut Knutsson på Antikrundan för att få veta mer, men han skulle väl förmodligen gråta blod över att jag tagit bort den trasiga orginalklädseln :)

  Anna: Ja, eller hur! Kul att du är tillbaka, jag länkar genast till din nya blogg!

  Lisa: Snygg var ordet ;) På denna lurviga sits ska jag vila rumpan vid mitt skrivbord, det blir varmt och mysigt i vinter! Vi har fortfarande inte gjort något åt uppvärmningen så jag antar att det blir till att springa runt och elda en vinter till (iklädd fleece och fårskinnstofflor vill tilläggas) ;)

  SvaraRadera
 6. HomeRiver: Jag hatar att låta något fint gå till spillo, älskar att hitta nya användningsområden för gamla ting!

  SvaraRadera
 7. Så himla snyggt det blev! Verkligen läckert!
  /Kram Pernilla

  SvaraRadera