måndag 6 juli 2009

Details


Jag är en härmapa. Eller så skulle man kunna säga att jag låtit mig inspireras. På namnkalaset fick Flora finaste presenten av finaste Marie, en Florakudde med applikationer. Öppnar man kuddvaret sitter ett rutigt band vid blixtlåset där Floras namn står och datum för namngivningen. Jag kan verkligen gå igång på de där små detaljerna som knappt syns, men som ändå gör hela grejen - ett prickigt sidenfoder i en väska, ett sammetsband i halsringningen till en blus eller en förpackning som har det där lilla extra - it makes my day!
mm
I helgen var det dags för kalas, Flora och Karlas kompis Allis fyllde 1 år. Jag sydde en gymnastikpåse i samma stil som kudden. I påsen lade vi en docka, ett docktäcke och en kudde. Uppskattat som present - roligt att göra.

m
Nu ska jag fortsätta beta av tvättberget i tvättstugan, otroligt att en familj på fyra personer kan generera så mycket smutstvätt. En guldpeng till den som kommer på ett roligt sätt att vika, sortera och sedan lägga in den rena tvätten i garderoberna, hos oss tenderar den att ligga kvar i blå IKEA-kassar alldeles för länge ;)


8 kommentarer:

 1. Suck - så vackert! Nu har du inspirerat mig :)
  Blir så sugen på att sy!!!
  /Pernilla

  SvaraRadera
 2. Nu blir jag också sååå inspirerad, känner att jag vill ta tag i lillans gardiner...
  Mvh Helena

  SvaraRadera
 3. Nog för att jag vill ha ett nytt jobb men vika tvätt för en guldpeng..Näe Ida,jag har inte råd *s* Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Supersnygg kudde från Marie!! Är det månne vår gemensamma vän?

  En fräsch tvättstuga gör tvättjobbet något roligare, men inte så att det gör sig själv dock.... Det är ännu mer klart i vår källare nu :-)

  Karin L

  SvaraRadera
 5. JAA DU MIN IDA, DU ÄR FANTASTISK! HÄLSAR FARMOR

  SvaraRadera
 6. Allis hälsar och tackar för finaste presenten! Påsen hänger nu på strategisk plats och fångar blicken varje gång jag går in i Allis rum. Ärad vare gud i höjden denna har Ida gjort i slöjden:) 1000 Tack!
  Kram t

  SvaraRadera
 7. Pernilla: Visst är det härligt när man ser något som man blir inspirerad av, att man känner att man vill göra något själv! Jag blir det dagligen, tyvärr är det alltför sällan jag verkligen gör något. Får se om det kan bli någon ändring på det!

  Helena: Idag är en perfekt dag för pyssel och sömnad, vädret lockar inte direkt till utomhusaktiviteter!

  Eva: Nähe! Om du får en guldpeng och nybakat bröd då? Ses på torsdag! Kram Ida

  Karin L: Japp, det är vår Marie som gjort den fina kudden! Vad härligt det låter med en nyrepad tvättstuga, det lär dröja några år innan det blir verklighet för mig...

  Farmor: Ja, visst är jag ;) Om du tar hand om dina barnbarn någon dag ska jag se till att göra ännu fler fantastiska saker! Kram

  Therese: Roligt att presenten blev uppskattad! Bara det bästa till vår Allis! Kram

  SvaraRadera
 8. Åh, fin kudde! Fin gympapåse!
  Det är klart man ska inspireras av fina&bra idéer, även fast det inte är ens egna - man kan ju för sjutton inte komma på allt bra själv :-)

  SvaraRadera