måndag 20 juli 2009

Måndag: Inspiration

Mitt i allt det enkla och avskalade vill jag gärna ha lite glam och glitter. Jag har alltid tyckt att kristallkronor är vackra i strama och avskalade miljöer, allra vackrast tycker jag att kronorna med stora prismor är. Blev därför otroligt nöjd med kristallkronan vi fyndade på loppis i vintras och som nu hänger i vår glasveranda. Mannen har monterat ned de fula elektriska ljusen och ersatt dem med hållare för stearinljus, så nu speglas lågorna i fönstren mörka kvällar.
m
Blev oerhört inspirerad av bilden jag hittade hos Design*sponge. Fiffigt och vackert att göra en egen "kristallkrona" av en modern armatur, ståltråd och prismor - tjusigt!

Vacker keramik gör May Luk, en Brooklynbaserad keramiker. Inspirerad av gamla annonser och illustrationer gör hon porslin som både är funktionellt och vackert.


Som så många andra kvinnor har jag en fabless för skor, nuförtiden framförallt platta sådana. Tån på de här ballerinaskorna påminner mig om en liten rund portmonä jag hade för länge sedan, vet ni vilken jag menar, man liksom vek upp "solfjädern" och öppnade den i mitten. Well, det blev en liten utsvävning, skulle i allafall gärna gå omkring i de här skorna!

3 kommentarer:

 1. Oj vilket hantverk, skorna!
  De kan inte vara billiga... Fast det är ALDRIG snygga skor, så är det bara...
  Eller man KAN faktiskt hitta snygga skor billigt ibland, men det är ovanligt! Skruttar själv runt i vita tygskor denna sommar och tycker de är skitsnygga och jag pyntade bara 149:-!

  Kristallkronan påminner mycket om en Markslöjd har! (Jag jobbar med lampor när jag inte föder barn ;p) Finns mycket fint i kristallväg och det kan verkligen vara snyggt och häftigt!

  Åh, jag vågar inte ens titta på porslin- skåpen är proppfulla :D

  God kväll!!!

  SvaraRadera
 2. Sienneis: Ja, så är det ofta, snygga skor = dyra skor ;) Belysning är roligt, det finns mycket snyggt, ofta har jag dock svårt att hitta just det jag söker.

  Fin kväll till dig!

  SvaraRadera
 3. Tack för din kommentar om mina bilder! Blir så glad när någon tycker att de är fina...

  Kikade på din kristallkrona och den var väldigt lik vår kristallkrona i vardagsrummet! Det blir verkligen ett vackert sken när man tänder ljusen!

  Tänk vad lustigt det där med skor, jag går också alltid helst i lågskor numera... Hur kan det komma sig?! Älskade high heels tidigare...

  Kan förresten varmt rekomendera att åka till Norge och jobba. Gissar att du är syrra el Dr. Det är alltid skönt att jobba när man vet att man får en vettig lön för mödan (inte alltid så i Sverige...)!
  Säg bara till om du vill ha kontakt med ett toppen bra bemanningsföretag, så kan jag förmedla kontakten!

  God natt önskar jag dig!

  SvaraRadera