onsdag 1 juli 2009

Renbäddat

Finns det något bättre än att nyduschad gå och lägga sig i en renbäddad säng, när lakanen fortfarande doftar vind och sol efter att ha torkat ute?
mmm
Hemma hos oss är lakanen oftast vita, jag brukar istället variera färgen på örngotten för att piffa till det lite. Här om dagen föll mina ögon på Katarina Widegrens örngott i halvlinne med korsstygnsbroderier som man kan köpa genom Hemslöjden i Jämtland. Otroligt vacker hemslöjd som ändå känns ny och aktuell, jag skulle älska att vila kinden mot Häxstjärnor!
mm
I dagens samhälle när allt fler produkter masstillverkas och transporteras långa sträckor känns det bra att göra något själv – eller köpa något som någon har formgivit och tillverkat med egna händer, kanske alldeles i närheten. Det är coolt med hemslöjd, inte mossigt!

Bilderna lånade från Hemsljödskonsulenterna Jämtland. Foto: Stefan EK.

3 kommentarer:

 1. Jag håller med dej! Hemslöjd är coolt!
  /Pernilla

  SvaraRadera
 2. Den sängen slulle jag sova sött i! Urläckert tygstycke på väggen!
  Ang, vårt läge... Det är super på sommaren! Men tänk dig på vintern när nordan ligger på, då snackar vi en helt annan klimatzon än övriga regionen. Det är då man måste komma ihåg somrarna...

  SvaraRadera
 3. Pernilla: Så sant som det var sagt, mer slöjd åt folket!

  På vår udde: Well, jag tar gärna nordan om vintern med den utsikten! Jag är uppväxt i zon 5-6, snålblåst är jag van vid!

  SvaraRadera