tisdag 7 juli 2009

Mulet


Mulet och kulet väder uppmanar till inomhuspyssel. Morgonen har tillbringats i köket där det nu doftar ljuvligt av nybakt bröd. Med skön musik i högtalarna är brödbak bland det mest avkopplande som finns.
mmm
När jag bakar bröd brukar jag dega ihop något enligt Cajsa Wargs devis, "Man tager vad man haver". Eller så har jag en bild i bakhuvudet av ett vackert bröd jag sett någonstans och sedan försöker efterapa. Ibland blir det bra och ibland mindre bra. Denna gång blev det ett gott, saftigt bröd som passar på såväl frukostbordet som på buffén.

2 kommentarer:

  1. Men vad Härligt det låter då! Bakning och Visa från Utanmyra i högtalarna....
    Så synd att min degblandare har gått sönder precis :( annars hade jag också bakat idag!

    Kram P.

    SvaraRadera
  2. House of Philia: Jajjomen, mysigt att baka när regnet droppar utanför! Jag bävar inför den dagen min degblandare går sönder, det är en ommålad ärvd Borsch anno år 1960 (eller nåt sånt:)

    SvaraRadera