fredag 10 juli 2009

Sommar på flaska

Jösses, vad det har blåst idag! Vårt gamla hus har suckat och knakat i vindbyarna, men än så länge står det pall ;) Regnmolnen har blåst iväg och nu skiner solen från klarblå himmel, hur länge återstår att se. Mannen har jobbat sin sista dag, från och med i morgon har hela familjen sommarlov - underbart! (Snälla, snälla, låt värmen komma tillbaka!)
mmm
Har varit rätt seg idag och gått på halvfart efter en sen kväll med gamla jobbarkompisar, jättekul, men dagen efter är det rätt tydligt att man inte är 25 längre :) Piggade upp mig med ett rejält fredagsfika och lite annat kökspyssel. Skulle dock vara tacksam om någon kunde hjälpa mig med berget av disk jag lämnat efter mig ;)
mmm
Inspirerad av ett recept på rabarberdryck från Lantliv sommarmat, gjorde jag några liter av min egen rabarbersvalka. Serverad iskall är den en oslagbar törstsläckare, fungerar även som saft för dem som inte gillar sötsliskiga varianter.
mmm
Tips från orginalreceptet: Passar bra som drink före maten, med eller utan alkohol.


8 kommentarer:

 1. Fin blogg, fast lite för positiv till alkohol för min smak.Det verkar alltid vara en njutning när det pratas om det. Annars inspirerande!

  SvaraRadera
 2. Anonym; Ett gott vin till en vällagad middag eller ett glas rosé tillsammans med min man eller goda vänner är njutning för mig!Det händer långt ifrån varje dag, men när det händer är det mysigt. Jag förespråkar absolut inte omåttlig alkoholkonsumtion eller redlöshet! Jag hoppas att de som läser min blogg är så pass kloka så att de förstår det.

  Roligt att du finner Familjen i Uttran inspirerande, bara tråkigt att du inte vågar stå för det du skriver, utan att du kommenterar anonymt. /Ida

  SvaraRadera
 3. Tack för senast,det var mycket trevligt :) Fast det har varit segt idag kan jag säga,jag var ju inte hemma förrän klockan 4 *s* jaja,tur att vi inte gör detta varje dag iaf..Kraam och trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Eva: Ja, det hör ju inte till vanligheterna att man som småbarnsmamma är uppe till ända in på morgonkvisten (händer det så beror det inte på att jag sitter och löser världsgåtor med mina vänner ;). Alltid lika roligt att träffa er, timmarna bara flög iväg! Kram

  SvaraRadera
 5. Jag tycker Rabarbersvalkan verkar passa alldeles utmärkt till att blanda med lite alkohol! Mums!!!
  Fantastiskt vacker färg blev det!
  Mina rabarber verkar ha dött... Kan ev. råkat duscha dem med lite Roundup i våras när jag försökte utrota brännässlor...

  Trevlig semester!
  Mvh Helena

  SvaraRadera
 6. Håller på att prova massa raberbersaft/dryck recept. Får nog ta och testa ditt recept! tack för tipset!

  SvaraRadera
 7. Helena: Ja,utan att vara för positiv kan jag också tänka mig att en iskall rabarbersvalka skulle fungera ypperligt som fördrink. Rabarbersmaken gör sig utmärkt tillsammans med kryddorna och vaniljen!

  Tråkigt med dina rabarber! Här växer de så det knakar. En säck komocka och vatten på det brukar göra susen!

  Anna: Ja, prova du det här receptet! Som sagt, mer en törstsläckare eller måltidsdryck än saft, men god är den!

  SvaraRadera
 8. Pustar i packandet ;)
  Vad mycket det är som ska med nu!
  Inte som förr när det var bara mig & pojkarna man packade åt (haha, ja, karln går under benämning pojk ;p)...

  Vilka uuuunderbara pioner!!!
  My God vad jag vill ha en trädgård!
  Med både pioner & rabarber...

  Nu längtar jag efter sand mellan tårna, rutten tång & måsar som skriiiker! Och Gekås :D

  Kram i svalkan, regnet, solen & blåsten-
  schizoväder!

  SvaraRadera