tisdag 30 juni 2009

Blommigt


Just nu befinner sig vår trädgård i något slagt mellanmjölksland, ingenting blommar. Iris och löjtnadshjärtan har blommat klart, medan liljor och pioner inte riktigt slagit ut än. Mina frösådda orientvallmo är fortfarande små som tumnaglar, frågan är om de kommer att ta sig överhuvudtaget. Det enda som faktiskt blommar är kirskålen med sina vita blommor. Sparade en stor tuva i ett hörn av trädgården, tillsammans med lite andra odefenierbara ängsblommor blev den ett vackert blickfång.
mmm
Drömmen är en trädgård som blommar vackert hela sommaren, men det är kanske att ställa för höga krav både på sig själv och sin trädgård. I väntan på pioner och liljor tittar jag på annat blommigt.

1. Den underbara handplisserade vallmolampan är formgiven av Eva Davidsson. Jag hittade den i det nya upphottade numret av Gård och Torp som nu med en ny layout är roligare att läsa än tidigare. Detta är mannens bidrag till våra löjligt många tidningsprenumerationer ;)
2. Jag lever i tron att man inte kan samla på sig för mycket vackert porslin, i synnerhet inte blåvitt sådant. Tycker om det småblommiga fatet från Indiska.
3. Stilrena smycken i silver, med inslag av akryl och stenar, kännetecknar Eva E Erikssons design. Jag vill ha akrylblomman med kulkedja runt min hals i sommar.
4. Med avsaknad av rosor i trädgården väljer jag en klänning med dito istället. Indiska har klänningen som är söt som en karamell.
5. Åh, vad jag tycker om dessa Nike liberty dunks! Liberty har sedan 1875 varit synonymt med exklusiv smak och god design, det blå rosmönstret Nina är ett av många klassiska mönster à la Liberty. Gillar kombinationen småblommigt/sneaker!

7 kommentarer:

 1. Jag håller med dig, man kan aldrig få för mycket porslin! Någon gång kan man ju få användning för det ;o)

  SvaraRadera
 2. Susanne: Eller hur! Stora kalas är min melodi!

  SvaraRadera
 3. Viilken fin blogg du har :D

  Har kikat runt här och hittat så mycket inspiration och användbara tips. Tack!

  Sofia

  SvaraRadera
 4. Sofia: Roligt att du hittat hit! Hoppas du fortsätter att inspireras. /Ida

  SvaraRadera
 5. Oj har du varit sjuk?!
  Usch, stackare!
  Vi har njutit av det vackra vädret för fullt!!!

  Jag älskar Marimekko :) (har ju finska päron så ALLT finskt står extra högt i kurs ;p
  DesignPatriot, hihi)

  Vilka underbara sneakers! Fatet var också underbart och ja allt :)

  Hoppas du är frisk nu!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Oh, fina sneakers! Dem skulle jag vilja ha till promenaderna med hunden, jag skulle bli coolaste matten i vår lilla stad!

  SvaraRadera
 7. Sienneis: Nu är vi friska, hoppas bara vädret håller i sig så vi också hinner njuta! Ja, visst är skorna underbara, har dock fått för mig att de är svåra att få tag i...fatet är nog lättare att lägga vantarna på.

  Kram

  Anna E: Du skulle absolut bli coolaste matten med Liberty-dunksen på fötterna! Har du sett att de finns i fler färger också?

  SvaraRadera