lördag 6 juni 2009

Lördag: Jag gillar grönt!

Ännu ett kreativt sätt att märka sina frön och plantor! Jag älskar hur de gamla besticken med en listig tanke och lite hantverk får ett helt nytt användningsområde, recykling när den är som bäst! Var jag hittade dem? På Etsy förstås, den aldrig sinande marknaden för hantverk och kreativitet!

Susanne tipsade mig om Green Label, företaget som trycker upp ditt mönster på tyg, tapet eller tavla. Ett roligt sätt för en oetablerad designer eller en "hemmafixare" att få se sina mönster i tryck! Det färdigtryckta tyget kostar från 200 kr/m. Signum för Green Label är att allt material de använder är miljövänligt.
Designertrion Dagmar har i samarbete med ICA och WWF tagit fram en miljövänlig tygbag, designad av Christina Tjäder på temat I care. Väskan är rättvisemärkt och tillverkad i ekologisk bomull. Bagen börjar säljas i mitten av augusti, men finns bara i 70 000 exemplar, så det gäller att snabba sig om man vill ha en. Strörre delen av intäkterna går till WWFs klimatarbete.
mmm
Jag skulle tro att det är större chans att jag blir ägare till denna, än till resultatet av Dagmars samarbete med classy Palmgrens;)

2 kommentarer:

  1. Plantskyltarna... vilken toppenidé. Dom var läckra!

    SvaraRadera
  2. Mrs. b: Ja, visst är dom! Jag ska kolla om det kanske finns "bokstavsstämplar" på tex Biltema så man kan prova själv! Ha en fortsatt bra kväll!

    SvaraRadera