lördag 13 juni 2009

Kusin vitamin


För några veckor sedan fick våra flickor sin första kusin, välkommen lilla Sigrid! "Nu har jag två bebisar", konstaterade Karla sakligt, när hon fått reda på att bebisen i fasters mage hade kommit ut. "Det blir jobbigt att hinna lära båda allt jag kan, men det ska nog gå bra" fortsatte hon lugnt medan hon stod och stekte pannkakor vid leksaksspisen.
mmm
I morgon ska vi träffa underverket för första gången. Ett förstahjälpenkit blir hennes present från kusinerna i Uttran, några saker vår familj skulle ha mycket svårt att klara sig utan. Framförallt då Renässans koksaltlösning i engångspipetter och Näsfrida, räddningen för små täppta näsor. Utan Näsfridan vet jag inte vad vi skulle ha gjort i vintras då Flora åkte på dagisinfektion efter dagisinfektion som Karla drog med sig hem, det går ju inte direkt att säga fräs! , till ett spädbarn som har snoken full med snor. Supp Panodil är räddningen vid feber eller tänder som vill ut genom ömt tandkött. Suppar är toppen, man slipper slabba med flytande medicin plus att den har snabbare effekt. Ett löddrande badskum med lugnande lavendeldoft gör kvällsbadet till en mysig ritual. Leo Lejon och napparna från NUK tröstar ledsen Sigrid.
mmm
Idag har min pappa och mannen i huset satt in den nya dubbeldörren ut till altanen. Det blev verkligen jättefint! Glasrutorna går längre ner och gör att ljusinsläppet till vardagsrum och kök blir större. Dessutom är detaljarbetet såsom spröjs, speglar och dörrhandtag en fröjd i sig.
mm
Håll nu tummarna att vi får uppehåll i morgon då det är tänkt att vi ska ha kalas i trädgården! Jag vill helst inte tänka på hur vi annars ska rymmas ca 30 vuxna och 14 barn inomhus;)

3 kommentarer:

 1. Vilken fin present till lilla kusin Sigrid! Men oj, oj, oj har Du tittat ut genom fönstret Ida? Det regnar. Men, men; finns det hjärterum finns det stjärterum! Och om vi håller tummarna tillsammans så kanske ..... Kram, kram hälsar Farmor

  SvaraRadera
 2. Ooooh vilken PERFEKT present!
  Finns inget värre än täppta små näsor!
  Vår lilla Emma var supertäppt hon med & det var bedrövligt!!!

  Karla får dansa en soldans! När hon stekt klart pankisarna! Vilken härlig tjej :)

  Hoppas på sol! Men det ser ganska tvärkört ut...
  Jag får instämma i "finns det hjärterum så..."

  Lycka till!
  Kram från äventyrsbadarna

  SvaraRadera
 3. Vilken bra och praktiskt present! Vi fick leta fram vår Näsfrida igår kväll då Märta helt plötsligt blev tokförkyld, utan den hade sömnen blivit klart mindre :-)

  Lycka till idag!
  Kram Gisela

  SvaraRadera