fredag 5 juni 2009

Gröna rum

Victoria Skoglund som driver Zetas Trädgård i Stockholm säger till Sköna hem att trädgården är det nya vardagsrummet, här kommer och går trenderna precis som inomhus. Jag önskar mig mer rumskänsla i vår trädgård och vill försöka skapa olika "rum" för olika aktiviteter. Min hammock står i ett av dessa rum, en stenlagd plats inramad av humle och kaprifol. Måvara att det skulle behövas både klippas gräs och rensas ogräs, detta är en plats jag tycker om. I dag när jag tog fotografiet var det dock så kallt att man skulle ha behövt bädda hammocken med en dunsovsäck för att kunna njuta av uteliv här;) Må det komma mer sol och värme, detta är ju bedrövligt!
mmm
Hos Design*sponge hittade jag några andra inspirationsbilder på temat Gröna rum. Den nedre bilden visar tydligt att man inte ens behöver vara utomhus för att få känslan av att vara i ett grönskande rum. Öppna fönster och dörrar (om vädret tillåter) och bjud in naturen!

2 kommentarer:

  1. Men du - jag har aldrig i hela mitt liv känt mig sugen på att placera en hammock i min trädgård hur bekväm den än må vara - men nu blev det helt plötsligt något annat. Så fint av något så ickefint! Jag gillar rumskänslan med allt det gröna. Ha en riktigt fin helg nu!

    SvaraRadera
  2. Weronica: Jag har bara sett en hammock i mitt liv som varit estetiskt tilltalande och den kostade liiite mer än den vi har. Men som sagt, på rätt plats med rätt attribut så är det ganska najs att sitta och gungeligunga;) Fin helg till er också!

    SvaraRadera