tisdag 9 juni 2009

Jag gillarFörst längtar man så man håller på att gå upp i limningen, och när man inser att det är Midsommarafton om drygt en vecka önskar man att man hade några veckor till. Man vill ju inte att sommaren ska ta slut utan att det har blivit, ja just sommar. Här i Uttran verkar den ha tappat bort sig någonstans på vägen, ingen värme här inte!

Idag har jag fastnat för ömsom det svala och ljusa, ömsom det mustiga och färgstarka. Jag skyller min ambivalens på vädret som ju inte heller tycks kunna bestämma sig;)
mmm
Blåvitt hör sommaren till, här randiga Sofia för 49 kronor metern. Precis som Sofia så kommer Cecilia från tyghyllorna på IKEA. Jag tycker mönstret med fåglar är underbart, men önskar att man tryckt det på lite kraftigare tyg med bättre kvalitet. Trots det vackra mönstret känns Cecilia cheap (så kostar det bara 25 kr/m också)! Rosenthal är känt för sitt vackra porslin. Jag tycker att Patricia Urquiolas batikinspirerade dekor Shibori på servisen Landscape är något alldeles extra, mycket vacker! Har man en dotter som heter Flora måste man ju bara ha parfymen med samma namn! En blandning av citrus, mandarin och pion, tillsammans med ros och osmanthus (kinesisk blomma med fruktig arom), skulle passa på insidan av min handled. Att jag tycker om fåglar, fiskar och blomster i tapeter och inredningstextilier är ingen hemlighet. Emma von Brömssen har skapat tapeten Fågelpärla för Boråstapeter. Ibland önskar jag att vi hade fler väggar i vårt hus;) Stora fiskar simmar på Manuel Canovas Calypso, tryckt på 100% acryl. Får bli detta tyg på utemöblerna nästa gång! Anna O kommer mer och mer i ropet med sina begagnade vackra tyger från Indien som hon sedan gör något nytt av. Älskar idéen och de färdiga resultaten, önskar det var jag som kommit på det! Svetsad i stål, flätad med nylontråd, förstärkt med begagnad cykelslang är korgen från Burkina Faso Design. Fanns den hemma hos mig skulle jag använda den som förvaring av returpapper.

5 kommentarer:

 1. Jag är tokig i randigt :)
  Blir faktiskt mobbad för det tom...
  Fniss fniss, men ränderna GÅR liksom aldrig riktigt ur! Det är så snyggt!

  Tapeter vill jag helst ha STORblommiga :)
  Fast just nu har vi inte en endaste vägg med några fagra blommor att skåda :(

  ÄR KOMMER BILDERNA?!!!! N Y F I K E N!

  God kväll!

  SvaraRadera
 2. N

  När? :)
  Det smet visst!

  SvaraRadera
 3. Sienneis: Håller med, randigt är snyggt! Och storblommigt!

  JAG får se bilderna inom två veckor, NI får tyvärr vänta upp till ett år innan bilderna publiceras. Det fungerar tydligen så att reportagen görs säsongen innan de ska vara med i en tidning. Den som väntar på något gott...

  SvaraRadera
 4. Snygga kuddar! Dem vill man typ ÄTA UPP! :-)

  SvaraRadera
 5. Susanne: Jag tycker nog att de är för fina för att äta upp;) Därimot skulle de gärna få flytta hem till min vita soffa.

  SvaraRadera