måndag 21 februari 2011

Tisdagstema 8* Designfavorit

Orangeröd och fin hängde den på Tekniska Högskolan i Luleå när det begav sig i början av 70-talet. Femton år senare sågs den som omodern och skulle slängas. Min mamma som jobbade där då passade på att få med sig en hem när de togs ner. När jag sedan skulle flytta hemifrån fick jag Bumlingen som en del i mitt ihopplockade bohag. Eftersom jag inte tyckte att det orangeröda passade in i mitt 90-talskök, så spraymålade pappa lampan vit. Sedan har den hängt med. Från Luleå till Stockholm, från lägenhet till hus.

En annan designfavorit är denna som även är en favoritmöbel. Fler designfavoriter finns hos Fabriken.

5 kommentarer:

 1. Mm jag älskar oxå Bumling! Jag har en knallröd ovanför matbordet... och ett par andra varianter med ;-)

  SvaraRadera
 2. Hej
  Ja visst är det en fin lampa och bra ljus!
  Funderade på att ha den som favorit också...
  Hälsningar
  Monika

  SvaraRadera
 3. Lotten: Åh, en knallröd hade jag också kunnat tänka mig!

  Monika: Perfekt som kökslampa, roligt med formen som idag måste få kallas klassisk :)

  SvaraRadera
 4. En bumling jaha ja, den är inte så dum den. :)
  Savoyvasen, jag älskar min petrolblå. Fast den syns "överallt", så går det inte att tröttna på den. Läste just i en iittala-annons att varje vas fortfarande tillverkas för hand och att det krävs SJU!! hantverkare för att skapa ett enda exemplar av vasen. Wow, eller hur? :)
  /helena

  SvaraRadera
 5. Kan bara hålla med ;)
  Underbar

  SvaraRadera