tisdag 15 februari 2011

Tisdagstema* Tallrikar och bestick

När besticken med blå plasthandtag som jag haft med mig till mitt första egna bo började se skabbiga ut började letandet efter värdiga ersättare. Vid en middag hos en god vän fastnade jag för de enkla besticken i rostfritt stål han dukat med, sedan dess är Notting Hill från Villeroy & Bosch vårt självklara val vid sidan om tallriken. I bland blingar vi till det lite extra genom att komplettera bestickens enkla formspråk med silver och nysilver med kurvigare former.


När det kommer till porslin så har jag ett digert förråd. Det mesta är inköpt för att kunna borras hål i, men ska man ha stort kalas så är det inte så dumt att kunna låna några tallrikar därifrån. Är vi färre än åtta som ska äta så duger våra två favoritserviser som fungerar till gröt som hummersoppa, fiskpinnar som oxfilé.
mm
När jag för några år sedan slängde en bunt repiga tallrikar som vi köpt på det stora varuhuset för ännu fler år sedan bestämde jag mig för att köpa en klassisk servis som man inte tröttnar på i första taget. Valet föll på Rörstrands Swedish Grace i vitt, en servis som gör sig utmärkt till de indigoblå Taika-skålarna från Iittala.

2 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder, Ida!

  SvaraRadera
 2. HEj
  Kul att se dina fina bilder! Vi har samma vardagsporslin, fast vi har en ljusgrön färg!
  HA det fint
  Monika

  SvaraRadera