onsdag 16 september 2009

Onsdag: Jag gillar färg och mönster

Jag fortsätter att inspireras av Volksfaden som med sina pricksäkra collage lockar till att köpa företagets härliga bomullstyger. Jag blir sugen på att klippa och klistra när jag ser dessa bilder. När jag var yngre (innan Photoshop ;) kunde jag sitta i timmar och klippa i tidningar för att sedan klistra ihop egna collage. Detta är något som verkar nedärvt, både min mamma och min älsta dotter verkar ha klippochklistra-genen :-)

Senaste åren har man allt oftare kunnat se de små ryska dockorna i såväl inredning som mode. Gumman går att hitta på i stort sett allt, textilier, väggdekaler, t-shirts, och smycken är några exempel. Danska Babushka har gumman, matreshkan, som sitt signum och säljer kläder inredning och smycken på samma tema. Som kontrast till den ursprungliga colorerade gumman har brittiska Catkin Collektion har gjort en avskalad minimalistisk variant av den ryska damen.
mm
Jag gillar matreshkans form och kan tänka mig både traditionellt färggranna och minimalistiskt vita i mitt hem. Här om dagen köpte jag ett par urfina strumpbyxor på Lindex till Karla med, ja just det, matreshkor på benen :)

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är hysteriskt eller bara vackert. I alla fall berör Catalina Estradas illustrationer mig, med fantastiska sagolandskap som känns som en blandning av manga och kurbits. Estrada har även gjort en del kollektioner för det brasilianska klädmärket Anunciacao, nu närmast sommarkollektionen 2010 som jag gärna skulle se i en butik nära mig!
Svenska Addcase säljer små miljövänliga förslutningsbara plastpåsar för oväntade händelser. Förpackningen känns genomtänkt och snygg, men ärligt talat, går det inte lika bra med en gammal brödpåse att slänga bajsblöjan i?
mm
Clementine Art säljer konstnärsmaterial för barn förpackade så där snyggt som bara mammor tycker. Smart drag av Clementine, jag känner i alla fall för att köpa rubbet och låta mina döttrar gå loss med lera och färger!Nu har jag stuvat om lite på Crème de la Crème så att det blir lite mer överskådligt. Sedan i gårkväll finns även tre nya amband att beskåda :)

5 kommentarer:

 1. Härligt färgsprakande plock! Nu har jag sent om sider kommit till skott med armbandsshopping också. De är så vackra dina alster!

  SvaraRadera
 2. Fina mönster! Jag gillar ryska gummor. Undrar om inte det skulle kunna åka upp på dotterns julklappsönskelista... :-)

  SvaraRadera
 3. Shit vad du är duktig Ida :) Önskar jag hade en tusendel av ideer och intresse som du,kram Eva

  SvaraRadera
 4. Så fina färger. Bilderna/Kollagen högst upp är helt fantastiska!

  Kram
  /Johanna

  SvaraRadera
 5. Dina armband är verkligen jättefina!

  SvaraRadera