tisdag 22 september 2009

Before and after; bricka

När det kommer till måltider och födointag finns det vissa ovanor hos familjen i Uttran som blivit snarare regel än undantag. Som att Karla och pappan ALLTID äter frukost framför TVn på vardagarna, eller att man (läs: mamman och pappan) dricker te och okynnesäter något gott i soffan i TV-rummet på kvällarna. Allt som oftast landar tekulan (mannens/pappans) i en värmeljuskopp eftersom man (mannen/pappan) glömmer ta med sig något att lägga den på, och för att det är alldeles för jobbigt att gå ner en trappa till köket för att hämta en lämplig tingest att lägga tekulan på.
mm
Nu när jag har så fina ljuslyktor har jag meddelat resten av familjen att det är strängt förbjudet att lägga något annat än värmeljus i dem, vare sig det är begagnade tekulor eller frukostflingor. Det heta tipset är istället att ta med sig en liten bricka.
mm
Sist jag var på loppis hittade jag några brickor i lämplig storlek, men med hiskeliga motiv. Första makeoverbrickan blev klar idag. Efter att ha målat brickan med vit sprayfärg stämplade jag kvitter med mina stämplar från i somras. Pippin är en stämpel i handtäljt trä som jag köpte i Indien för ett par år sedan. Det visade sig vara lite trixigt att få lagom med färg eftersom underlaget inte suger någonting, jag kan tänka mig att stämplarna är lättare att använda på tyg eller papper.

Nu är armbanden snart slut igen. Jag kommer att lägga ut fler i morgon. Mina visioner att utöka sortimentet på Crème de la Crème får jag ligga lite lågt med, det är bara att inse att jag måste sova ibland också. Snart kommer dock mina föräldrar och hälsar på. Jag har lovat dem att de ska få rå om sina barnbarn ordentligt, så pass ordentligt att jag kan få några ostörda timmar i arbetsrummet ;)

4 kommentarer:

 1. Du är så himla duktig! Jag gillar också att måla saker, senast gick jag loss i köket med sprayfärg från Biltema! Pepparkvarnen, kaffeburken, teburken och några ljusstakar fick sig en makeover! En gammal dockvagn från min mor står på tur!
  Kram H

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig bricka det blev!!

  SvaraRadera
 3. På vår udde: Ja, jag är som sagt inne i något slags pysselstim just nu. Eftersom det kan ta slut när som helst gäller det att köra hårt medans idéerna finns och det är roligt:-)
  Sprayfärgen från Biltema är verkligen super, gå loss på pepparkvarnen var ett bra tips!

  HomeRiver: Tack!

  SvaraRadera