onsdag 2 september 2009

Armband

Vad gör man med en kasse ärvda handknypplade spetsar när man inte är särskilt mycket för spets, rysch och pysch? Eftersom jag ändå någonstans tycker att spetsarna är för vackra för att göra mig av med har de fått ligga nerpackade i sin påse.

När jag var liten var det modernt med breda tennarmband, som klockarmband eller bara som vanliga armband. När jag nu tittade närmare på spetsarna påminde de mig om tennbroderierna på 70-talets armband. Med dessa i tanken gjorde jag mina egna bracelets of Uttran.

Till baksidan har jag använt mig av enfärgat siden- och bomullstyg. För att armbandet skulle få lite styrsel, samt som extra effekt, lade jag en remsa kevlar under spetsen. Står man i ljuset blänker det i segelduken där man även kan ana de guldfärgade kevlarfibrerna. Knapparna klädde jag även de i siden- respektive bomullstyg. Slutligen virkade jag en liten ögla till knapphål. Nu har jag fullkomligen fått dille på dessa armband, innan kvällen är slut har jag säkert gjort ett par till ;)

11 kommentarer:

 1. Kreativt och vackert! När du pratar tennarmband tänker jag inte bara på samiskt hantverk och på 70-tal, även om jag själv började bära dem då. Maja Littmarck har ju blivit väldigt uppmärksammad för sina armband som är just såna, om än i lite ny tappning. Men såna här som du gjort Ida, har jag aldrig sett förut./mamma

  SvaraRadera
 2. Love at first sight! En klockren idé. Jag vill genast ha kring min handled. Ursnygga! Planerar du att lägga ut för shopping :)?! Jag älskar även din kudde nedan, men det är väl bara att acceptera att den inte riktigt passar hemma hos mig heller. Vad duktig Du är! Heja!

  SvaraRadera
 3. Snyggt så snyggt! Min första tanke var direkt, precis som Weronica skriver - vill ha! :-)
  Och skulle du göra "custom made", tar jag gärna en med svart baksida! :-)

  SvaraRadera
 4. Mamma: Tack! Jag älskar Littmarck, men när jag associerar spetsarna till tennbroderierna tänker jag närmast på de ni hade som var MER broderade. Kram!

  Weronica: Vad GLAD jag blir att du gillar! Klart du ska ha ett bracelet of Uttran! I morgon hoppas jag ha hunnit göra några armband som jag lägger ut för försäljning (och kanske lite annat).

  Mrs. b: Tacktack! Jag har precis klippt ut delarna till ett par svarta armband, lägger ut dem på bloggen ikväll eller i morgon.

  SvaraRadera
 5. Wow! Det här var klockrent! Mycket snyggt!
  En grym idé, helt enkelt. Vill se mer :)

  SvaraRadera
 6. Superfina! Just sådana skulle jag vilja sälja i min butik. Bäst du sätter fart och producerar flera så jag kan köpa upp ett storlager.
  Kram T

  SvaraRadera
 7. skitsnyggt, sälg dem!!!!

  Kram Anna i Åseby

  SvaraRadera
 8. Superfina! Fyndigt av dig att komma på idén!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Verkligen fina! Jag hakar på önskemålet om custom made i svart om det finns möjlighet:-)

  SvaraRadera
 10. Hej! Följde "din" idé tidigare med ljusstakarna av kaffefat. Blev jättefina och många:)
  Har faktiskt tidigare i sommar köpt massa spetsar på loppis som jag tänkte göra armband av, men kommit på hur man fäster ändarna på spetsen. Man måste ju klippa av en längre bit och då är det väl risk att de rispas upp??
  Tips är välkommet :)


  Lindaa

  SvaraRadera