torsdag 12 maj 2011

Fyrtal; Torsdag

Sandaler minsann! Fint som kattskit i vällingen. När jag var liten hade jag Madicken och Junibackens Pims på kasettband som jag spelade om och om igen på min toppmatade bandspelare. Idag visades första avsnittet av Madicken på Bolibompa. Jag och Karla satt som klistrade vid tv:n, och jag upptäckte att varenda mening och varenda tonfall sitter som ristat i huvudet på mig. Du är inte klok Madicken, säger Lisabet. Det är kanske jag inte heller som efter trettio år fortfarande kommer ihåg varenda ord ;)

* Jag har en hang up på smoothies. Det började efter att jag opererat bort min visdomstand, sedan dess är jag fast. Vid det här laget kan jag nog titulera smoothiesuget som cravings;) I boken Råsmart familj som jag fick av författaren Ulrika Hoffer via min mamma finns massor av smarriga recept. Men vad i hela friden är proteinpulver, och var köper man det?
* Full av rivsår och blåmärken, svart som en sotarmurre - det är vår Flora i ett nötskal. Senaste veckan har döttrarna fått gå raka spåret från dagis till badkaret ;)
* Att man kan bli så lycklig över en sladd! I fredags blev vår telekabel avgrävd av en tankspridd grävmaskinist. Man fattar inte hur beroendeframkallande Internet är förrän man blir av med det. Förutom att det är lite svårt att driva en webshop utan nät så gick det helt plötsligt inte att lyssna på musik heller. Vi har slopat alla CD-skivor och radioapparater till förmån för Spotify och webradio. Det blev till att leta fram en gammal radio ur gömmorna för att inte drabbas av tystnadens sus i öronen. Anyway, idag kom en trevlig telereparatör och drog en tillfällig sladd från telefonstolpen in genom vårt hallfönster, via en björk och en tall. Nu gumman så funkar det igen, sa han när han såg lättnaden i mitt ansikte. Halleluja!
* Två favoriter just nu; Den lilla portmonän i lila ålskinn och prickigt foder från Becksöndergaard Copenhagen och mitt O-plump läppglans från Smashbox. Portmonän är perfekt för visitkort och bussremsan, medan O-plump plump your lips to perfection! Dessutom går läppglanset från transparent till just den rosa nyansen du passar i! Piggar upp den tröttaste mamman i den sjavigaste mjukisstassen ;)


Efterlysning:

Jag har anmält mig till sommarkursen Mönsterkomposition i Photoshop på min gamla folkhögskola Helliden i Tidaholm. I går fick jag ett mail där det stod att det var för få anmälda för att kunna genomföra kursen. Nu uppmanar jag alla mönstermonster och designintresserade att anmäla er till denna kurs den 18-22 juni! Alternativt till kursen i textiltryck som går samma vecka. Det vore ju jättekul om vi blev några stycken som gick kursen tillsammans och bodde som prinsessor på Hellidens slott :)

4 kommentarer:

 1. Åh vad roligt med en kurs, tyvärr räcker inte tiden till i sommar för min del:/

  kraaam

  pss jag hade med lite madicken assosiationer idag hi hi:))

  SvaraRadera
 2. Vilken sötnos Flora är! Stora tjejen!
  Kram Charlotta

  SvaraRadera
 3. Mia: Synd! Jag tror att båda kurserna är jätteroliga! Stackars din lilla gipsflicka, inte roligt med gips när det är varmt ute :(

  Challan: Söt och busig till tusen! Kram

  SvaraRadera
 4. Så skön kvartett! Gillar särskilt den lilla grovarbetaren, :), och ett par glittrande läppar på mamman gör ju alltid vardagen lite lagom glamourösare. Smoothies, skulle man nog göra lite oftare, låter nyttigt och gott. Och avslutningsvis kan man väl konstatera att det är svårt att ens kunna åka tidsmaskin bakåt idag, utan nätet. ;)

  Hoppas att ni har en bra helg!
  /helena

  SvaraRadera