tisdag 10 maj 2011

Tisdagstema* Favoritplatsen hemma

Eftersom jag tillbringar både arbetstid och fritid hemma känns det som om det är viktigt att det finns platser där jag trivs. Var den platsen är varierar efter säsong, väder och humör. Just nu tillbringar jag så mycket tid jag bara kan i ett hörn av vår terass. I skuggan av den blommande häggen har jag ställt min senaste förälskelse, en bambustol med hög rygg. Jag har länge spanat efter just en sådan här stol, och log hela vägen hem efter att ha packat in fyndet i bilen på min senaste loppisrunda. Vad den kostade? Nittio riksdaler :)

Med mobilt bredband, en kanna saft och något att läsa behöver jag inte förflytta mig så långt från mitt favorithörn. Det sägs att högtrycket är på väg bort från stan så jag passar på att njuta! Jag försöker hitta på saker att göra utomhus som jag kan rättfärdiga som arbete. Det går väl så där, men jag har i alla fall lyckats gå igenom dagens mail och börja på ett gäng nya skinnarmband ;)

Jag satsar på att piffa terassen med knalliga färger som kontrast till husets beiga färg. Ceriserosa pelargoner, en gammal corona-bricka och färgstarka inspirationsböcker ger färg åt mitt hörn.

Min överlevare till hortensia blommar och har fått flytta ut, åtminstone över dagen för att hålla tomatplantan sällskap. Mina svullna fötter jublar av att kunna gå i flip flops, våga vägra strumpor och riktiga skor!Hur resten av altanen ser ut får ni se en annan gång!


Fler favoritplatser hittar ni hos Fabriken.

4 kommentarer:

 1. Tänk att min dröm öm en loppis fyndad rottingstol slog in ...hemma hos dig !!
  Grattis till det fina fyndet. Blir suget för stort kommer jag över och provsitter lite grann.Riktigt super fint är det med knallfärger på din altan . Om jag delar med mig av min andra dröm som handlar om en liten Acapulco grupp , finns det säkert en chans att du fyndar en sådan också !

  Fin kväll i stolen på dig.

  SvaraRadera
 2. Förstår att du log hela vägen hem efter att ha gjort det fyndet! Ser skön ut, med fårskinn och pläd... Mysigt värre :)

  Tycker också att barfota i sandaler och flipflops känns befriande.. Äntligen!! //Petronella

  SvaraRadera
 3. Ja, jag förstår verkligen att det där är en favoritplats! SEr underbart ut! :-)

  SvaraRadera
 4. Men vilket drömfynd!!!! Grattis till fåtöljen!
  Mina ögon letar oxå febrilt efter just en sådan gammal sliten och välsutten rottingfåtölj. På en ödetomt i Älvsjö har jag i flera veckor spanat på en av rätt kaliber - nu ska jag bara få tummen ur och sätta dit en lapp om köpintresse.
  Vilka härliga sommarbilder från altanen.
  Kram från STOOOORA-magen:)
  /t

  SvaraRadera