onsdag 18 maj 2011

Det här med middag

Ibland blir måltiderna kanske inte som man önskar i Villa Tallås. Det här med kostcirkeln, tallriksmodellen och färggranna grönsaker hade gått upp i rök när jag svängde ut från dagisparkeringen med två skrikande döttrar i baksätet. Jag har ont i magen! Jag är så hungrig att jag håller på att dö! Den ena klagolåten avlöste den andra medan jag försökte att inte tappa andan när illbattingen i magen riktade en välriktad spark mot ena lungan.

Väl hemma fanns det liksom ingen tanke på att ställa sig vid spisen. Dessutom var nödmaten i form av blodpudding och pyttipanna slut. Så vad gör man när barnen gapar och piper som två fågelungar? Jo, man improviserar. Dagens middag för de små liven: en skål med turkisk yoghurt och några frysta hallon, tre stycken plättar som blev över i måndags och en mandarin. Allt medan jag själv mulade fem skorpor med smör och marmelad som jag sköljde ner med en kopp te. Jag inser att detta inte är optimalt för varken mammamagar eller flickmagar, men ibland har nöden ingen lag ;) Efter det har Karla ätit ännu en skål med yoghurt och Flora har svept tre deciliter välling, förhoppningsvis sover de gott på det.

I morgon ska jag försöka laga något riktigt råsmart, gott och nyttigt för att kompensera dagens snesteg, hm jag menar middag.

Nya pyttefatet Carmencita i blåaste Valencia från Arabia anländer till butiken i kväll. Under morgondagen kommer ännu mer blått.

7 kommentarer:

 1. Även du är mänsklig, det var skönt att höra.
  Hoppas ni får en fin kväll, så tar vi nya tag imorgon.
  =)

  SvaraRadera
 2. Åh, jag är inte ensam alltså... :-)
  Idag inför matplanering och handling insåg jag att det nog var ungefär samma fem vardagsrätter som vi äter vecka in och vecka ut... Dåligt samvete...

  Men jag rev ut ett fiskrecept ur ICAs Buffé sedan. Och satte in i pärmen. Kände mig aningen bättre efter det. (Återstår att se om vi lagar den.)

  En annan "ny" rätt vi har på repertoaren är denna Franska laxlåda:
  http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15165

  Låter avancerat, men det är inte mycket jobb innan det hela är i ugnen och sköter sig självt. Sen att barnen bölar "åååhh nejjj, inte laxlåda..." varje gång vi ska göra det brukar jag försöka ignorera. Det är ju trots allt nyttigt och vad sjutton dom får väl vänja sig vid annat än bara korv och makaroner...

  SvaraRadera
 3. Underbart! Vi försöker laga bra mat från grunden hos oss men, det våra barn brukar skrika över skolgården när jag kommer för att hämta är - Jag vill ha pizza idag igen! Från äldste sonen och mellan skriker då - Nää, korv, grillkorv med bröd alla dagar! Så ler jag lite stelt mot fröknarna..haha
  Malin

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Hittade hit på krångliga vägar när jag googlesökte på Odlingskragar!!!

  Har en fråga: är Uttran Uttran i Botkyrka? Intill Segersjö där jag växte upp?
  Hoppas du kan stilla min nyfikenhet.

  Fin blogg förresten, har lagt mej som följare!

  Lena

  SvaraRadera
 5. Lillstrumpan: Jag är mänsklig i allra högsta grad! Jag kan även här och nu erkänna att anledningen till att jag fotograferar närbilder så ofta är att det ser ut som ett bombnedslag ett par meter från motivet. Det är liksom lättare att röja en yta på ca 1 kvadratmeter, än ett helt hus på 230 ;)

  Mrs.b: Nej du är inte ensam! Trots att klockan närmar sig fyra har jag inte en aning om vad det blir till middag i kväll. Kanske skulle prova din laxlåda! Jag håller med om att barnen måste lära sig äta annat än korv och pannkaka, men då är det ju upp till mig att laga annat också...

  Malin: Problemet är att det ska gå så himla fort! Man svänger ju inte ihop något från grunden på en grisblink. Jag får helt enkelt bli bättre på att planera ;)

  Lena: Vad roligt att du hittade hit! Japp, det är samma Uttran som du tänker på, ett stenkast från Segersjö :)

  SvaraRadera
 6. Har varit urusel på att få tiden att räcka till, särskilt denna veckan, har t ex inte hunnit titta in hos så många favoritbloggare, förrän nu. ;)

  Jag har ju inga barn att "matmisshandla", men är duktig på att försumma mannens och mina näringsämnesbehov (och smaklökar), häromdagen när mannen var ute på jobb tog jag en snickers till middag... och en kopp kaffe till... och ett par bitar saltgodis till efterrätt... Tur att kattens mat finns på burk...

  /helena

  ps. Jag tror att dina kids, will survive, med kärlek och lite yoghurt kan man komma längre än man tror! ;)

  SvaraRadera
 7. Kanske inte så nyttigt - men gott och väldigt vackert på bild! Det måste ju också vara värt något? ;)

  SvaraRadera