söndag 1 maj 2011

1:a Maj

Medan april försvann i ett vab- och sjukdomstöcken har jag bestämt mig för att suga på varenda majdag som om de vore karameller. Trots att de senaste dagarnas värme lyste med sin frånvaro idag känns det ändå härligt att lägga april bakom sig och säga hej till blommande häggar och äppelträd. För nu är det nära. Några nya plantor har tryckts ner i rabatterna, fem stycken vackert röda liljebaggar har knosats mot en sten (ge f*n i mina liljor!), och ett par korgar ogräs har rensats bort.

Armbanden som nästan var färdiga har fått ytterligare en finjustering och får nu äntligen okej. Två stycken är färdigfotograferade och anländer till butiken i kväll (jag lovar ;) ytterligare minst ett i morgon. Jag är personligen mest förtjust i de breda, men det kommer även smalare varianter.Jag vet att det är i senaste laget, men bättre sent än aldrig. Krasse, lupiner och luktärt har försåtts för att få en racer-start i vår växthusliknande glasveranda. I stället för att så fröna i plast- eller torvkrukor köpte jag en trämanick här om dagen med vars hjälp man gör egna såkrukor av tidningspapper - smart och miljövänligt!


För första gången har jag i år gett upp hoppet om den där perfekta trädgården. Tillsammans med de försådda sommarblommorna ska jag slänga ut en påse ängsblommefrön i våra ogräsfyllda rabatter. Och sedan låtsas att det ska vara så, ni vet lite så där bohemian chick ;) Sedan kan man ju alltid hoppas på en sommar fri från rådjur och sniglar, annars får man väl läsa och titta på bilderna som hänger runt rosorna för att se hur de skulle ha sett ut om inte någon kalasat på knopparna...

8 kommentarer:

 1. HÅ H så fina armband. Väldigt intressanta val av material.....me like.

  Jag sitter och funderar på om jag ska ut och hälla jord i odlingskragen jag äntligen fått plats med. Men klockan är snart 21 och jag känner verkligen inte för det.....suck....

  SvaraRadera
 2. Wow vilka armband! Vackert brunt läder.
  Fröpåsarna väcker oxå köpsug med sin rosa färgprakt.
  Häromdagen kom jag hem med några plantor jättedaggkåpor som skulle ha planterats idag om det inte vore för mannen som trodde att påsen innehöll trädgårdsrens och genast gjorde sig av med detta i komposten.... nåja, det kunde varit värre än att få ytterligare en cykeltur på 20 min till Zetas......
  Lycka till i trädgården!
  kram t

  SvaraRadera
 3. Dina armband är fantastiskt snygga! Gillar ju dem i jeanstyg mest. Det är väl min arbetarbakgrund... känns extra aktuellt så här på 1:a maj. :) (ja, jag är ju i högsta grad arbetarklass fortfarande förstås)
  /helena

  ps. Det var väl ditt fat som jag såg i senaste Hem & Antik? Med turkos knopp och allt!

  SvaraRadera
 4. Fina armband och trädgården blir nog jättebra, vilka härliga blommor du försår - favoriter!
  Malin

  SvaraRadera
 5. Smart med en sådan där trämanick. Har sett den tidigare, men inte inlett någon frökarriär. Men man får väl lov att försöka. Bättre sent än aldrig som sagt :)

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Hoppas du och familjen mår toppen! Var hittade du den där smarta trämanicken? Jag bara måste ha en.

  Kramar från
  Jessica L S

  SvaraRadera
 7. En riktigt trevlig manick du fått tag på, den har jag aldrig sett tidigare.

  Kan avslöja att familjen blir med hus den 10/6 och även om trädgården är minimal så innehåller den en gammal trädgård med knotiga äppelträd och stora roser. jag blir riktigt sugen att så några frön men den får kanske vänta till nästa år, nu är det fokus på renovering!

  Kram//Lina

  SvaraRadera
 8. LiseLotte: Tänkte nog att du skulle gilla armbanden! Två nya bruna är snart färdiga.

  Ja, trägårdsfix är man ju inte ett dugg sugen på just nu, fy hondan vilket eländigt väder! Jag håller tummarna att mina plantor jag handlade för åtskilliga hundralappar på Zetas i fredags har överlevt bakslaget.

  Helena: Jag ska nog försöka knåpa ihop några fler jeansarmband också, passar bra nu till sommaren! Fatet i Hem & Antik var CdlC! Synd att endast återförsäljaren Koffert fanns med i texten och inte Crème de la Crème.

  Malin: Tack! Trädgården blir nog bra på ett eller annat sätt. Om det blir varmt igen förstås.

  Weronica: Jag tittade på en sån där krukmojäng förra året, men då var de hutlöst dyra. Hittade denna på Zetas för 160 riksdaler, det borde man väl tjäna in på ett par år ?!

  Jessica: Jag kan köpa en till dig när jag har vägarna förbi! En lunch på Zetas är ju ett bra svepskäl ;)

  Lina: Vad roligt med hus! Trädgården har hittills legat längst ner på vår priolista. I år ska vi vara hemma hela sommaren, så kanske att man kan få till något då...

  SvaraRadera