onsdag 4 maj 2011

Gravidkoma

I samma takt som tiden fram till due date krymper verkar mitt hjärninnehåll minska. Jag går runt som om huvudet omsluts av en jätteballong och får ärligt talat inte särskilt mycket gjort. Saker jag kunnat som ett rinnande vatten för några veckor sedan är helt plötsligt borta. Koder till bankkort, barnens personnummer, kreativa idéer och handlingslistor är gömda långt in i hjärnans veckade virrvarr. Jag glömmer att ta på barnen stövlar fastän det regnar ute, att jag ska blogga tisdagstemat när det är tisdag och hur man formulerar sig i skriftligt språk. Åh, vad jag saknar mitt huvud!


Tack och lov verkar jag inte ha glömt bort hur man syr! Fler skinnarmband är snart färdiga att levereras till La boutique. Dessutom blir jag glad varje gång jag ser mig i spegeln och upptäcker att mina råttfärgade stripor till hår är utbytta till ett guldblont September-rufs. Fram till att mitt intellekt kommer tillbaka hoppas jag att ni har tålamod med mig, att underbart ibland är kort och kommer mer sällan, och att jag framstår som mer förvirrad än vanligt :)

5 kommentarer:

 1. Fullt förståerligt! Graviditet har väl den inverkan att man ska lugna ner sig, vila och stänga av allt för mycke intryck utan istället fokusera på bebisen och det som komma skall.

  Ta det lugnt! Skinnarmbanden är jättefina...

  Kram//Lina

  SvaraRadera
 2. Hahaha, skrattar igenkännande.
  Här hemma vankar oxå en höggravid, pappskallig knubbsäl. Varför går jag till kylskåpet igen - jag var ju där för 5 minuter sedan och tryckte i mig det sista som fanns kvar av resterna. Godisgömmorna (dotterns överblivna lördagsgodis) är sedan länge tömda och nu blickar jag ut över rabarberståndet och funderar på att slänga ihop en premiärpaj. Fel, fel, fel hör jag en röst säga!
  Borde istället ta mig i kragen och duscha, byta ut den solkiga, målarfärgsstänkta pyjamasen mot kläder, borsta tänderna, byta tröstätandet mot en frisk promenad och försöka sluta tycka synd om mig själv.
  Men ibland bara har man sådana här dagar....

  Alltid skönt att veta att det finns fler där ute;)
  Med solen och värmen är vi tillbaka igen Ida!
  Kram t

  SvaraRadera
 3. När får vi se en bild på dig då men ny frisyr och alling!!!
  /Charlotta

  SvaraRadera
 4. Du kanske behöver sova lite mer? Jag tror att det mesta av förvirring både under graviditet och småbarnstid kan förklaras med sömnbrist och brist på tid för egna tankar:-)

  SvaraRadera
 5. Åh vad skönt att det inte bara är jag! Huvudet är sannerligen inte med längre. Frustrerande när man är van att hålla många bollar i luften.
  Visst blir det säkert bättre av att sova, men det hjälper nog inte helt. Jag sover fortfarande hela nätterna igenom och förvirringen är ändå total. :P

  SvaraRadera