tisdag 17 maj 2011

Tisdagstema* En kär pryl


Hela dagen har jag gått och funderat på vilken av mina kära prylar jag skulle visa i dagens tisdagstema. Jag har ju så många. Praktiska. Vackra. Nya. Gamla. Ganska snart kom jag fram till att jag inte kan hålla mig vid att endast visa en sak, i detta fall blev det faktiskt fem.

Jag bodde fortfarande hemma när jag började samla på sylt- och marmeladburkarna från Arabia. Hade man tur kunde man springa på dem på en vanlig sunk-loppis för under hundralappen. Jag gillar både formen och dekoren, och har idag hunnit samla på mig ganska många. Idag står fem av de finaste burkarna på en hylla brevid kylskåpet, men då och då åker de ner för att användas till det de egentligen är till för. Hemkokt lingonsylt eller plommonmarmelad gör sig alldeles förträffligt i dessa finska burkar!

Fler prylar finns hos Fabriken.

8 kommentarer:

 1. Jättefina burkar, gillar verligen dekoren!

  SvaraRadera
 2. Klart att de fina burkarna tillhör favoriterna.
  Minns att jag de dök upp i min detalj scanner första gången jag var hemma hos dig!
  Finns de fler bär och frukter, eller är din samling komplett?

  SvaraRadera
 3. Fantastiska prylar :) Kan inte bestämma mig vilken av dem som är favoriten, tror att det lutar åt apelsin, eller kanske jordgubb!

  SvaraRadera
 4. Jättefina burkar. Vilken lyx att ha samlat på sig så många genom åren för en billig peng, tror många skulle döda för den där samlingen! ;) Ha det gott //Petronella

  SvaraRadera
 5. Superläckra burkar! Tack för en trevlig blogg. Kikar gärna in till dig snart igen :)

  KRAM/M

  SvaraRadera
 6. Lecka: Ja, visst är de fina!

  Carina: Ibland glömmer jag bort dem. Men så fångas min blick av raden frukter och bär bredvid kylskåpet vilket genast gör mig på gott humör :) Förutom de på bilden har jag röda och svarta vinbär, en annan blåbärsdekor och några burkar modell mindre med lingon och jordgubbar. Jag har ingen aning om hur många olika mönster det finns, vore kul att veta...

  Annixen: Efter mycket funderande tror jag att mina två favoriter är apelsinerna och plommonen. Eller jordgubbarna och vinbären :)

  Petronella: Jag började samla på 50-talsporslin och dessa burkar för 15-20 år sedan när jag gick gymnasiet och hade en ganska rejäl samling när alla andra började samla och priserna blev skyhöga. Good for me :)

  Madame Edith: Kul att du hittat hit, och välkommen igen! Just nu är Familjen i Uttran förmodligen den ojämnaste bloggen som finns, både till inspiration och antalet inlägg. Men häng kvar, den har sina ljusa stunder ibland ;)

  SvaraRadera
 7. Finnarna de kan de, också! Burkarna med de naiva, härliga dekorerna, ser jag ibland på auktion. Kostar lite nuförtiden, om de är i bra skick vill säga. Hm, blir nog svårt att hitta någon sådan "fining" på loppis i dag.
  /helena

  SvaraRadera
 8. Vad roligt att du visar upp just dessa Arabia burkar! De tillhör nämligen mina favoriter också :-) Jag har bara 3 st i min samling men håller alltid utkik efter fler. Plommon står nog högst på önskelistan...

  Kram//Lina

  SvaraRadera