fredag 29 april 2011

Läder

Välkommen fredag - veckans bästa dag! Efter att ha lämnat barnen på dagis bänkade jag mig med frukost-smoothie och synål i tv-soffan för att förena nytta med nöje. Det är inte varje dag som man kan följa ett kungligt bröllop samtidigt som man arbetar. Det där med handarbete är inte så dumt alla gånger ;)

I gårkväll fick jag en idé om hur jag skulle förnya Crème de la Crèmes gamla armband med vintage-spetsar.Efter att ha experimenterat med olika material och gjort armbanden i såväl siden som jeanstyg, har jag nu gjort några i skinn. Kopplingen till traditionella tennarmband som var min inspiration från början blir nu ännu starkare när spetsen läggs på smidigt skinn från gamla skinnjackor. Använt skinn är som vackrast! Precis som med orginalarmbanden så ligger en remsa segelduk under spetsen. I ljuset blänker kevlarfibrerna som guld i spetsens håligheter, segelduken ger även armbandet stadga. Skinnarmbanden knäpps med pärlemorknappar som även de haft ett tidigare liv. Första nyheterna läggs ut i butiken i kväll!

Uppdatering: Jag tar tillbaka att armbanden läggs ut i butiken redan i kväll, det blir i morgon :) (tidsoptimist - javisst)
Uppdatering 2: Det blev visst först idag...(söndag)

7 kommentarer:

 1. Oj vilken turbo fart du har när du skapar, alldeles nyss fikade vi ihop!.Båda skinnarmbanden är precis lika snygga. Och glöm nu inte fingerborgen!

  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Jättefina armband! Du är så duktig och inspirerande!

  SvaraRadera
 3. Weronica: Tack! Efter lite blod, svett och tårar är jag nu äntligen nöjd med resultatet! Gillar verkligen uttrycket läder, kevlar och spets!

  Sofia: Tack! Och dina väskor är fantastiska :)

  Carina: Ja, det gäller att sätta fart! Men jag kan meddela att det tog ända tills idag innan jag blev riktigt nöjd ;) Fingerborgen glömde jag att införskaffa, har klarat helgen genom attvarva läderremsor med packtejp runt höger pekfinger :)

  Annika: Efter en tid där inspirationen varit allt annat än på topp kan du inte ana vad glad jag blir över en sådan kommentar! Tack!!!

  SvaraRadera
 4. Jättefina armband! Jag använder mitt i jeans jättemycke och undrar nu om du provat att tvätta dessa i skinn. Funkar det utan att spetsen blir missfärgad?

  Kram//Lina

  SvaraRadera
 5. Lina: Kul att du gillar ditt jeansarmband! Jag har inte provat att tvätta skinnarmbanden. Jag skulle inte vattentvätta en skinnjacka heller och rekommenderar kemtvätt om det skulle behövas!

  Kram Ida

  SvaraRadera